Kalle Rovanperä kommentoi niukkasanaisesti Toyota-huhuja

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Huhut ovat viemässä suomalaista rallitoivoa Kalle Rovanperää Toyotan WRC-talliin ensi kaudeksi. Nuori puuppolalainen kommentoi Rallit.fille keskiviikkona julkisuudessa levinneitä huhuja.

Brittilehti Motorsport News julkaisi keskiviikkona kokeneen rallitoimittajan David Evansin jutun, jonka mukaan Rovanperä olisi tehnyt ensi kaudesta sopimuksen Tommi Mäkisen johtaman Toyotan WRC-tiimin kanssa. Vastaavia huhuja on liikkunut MM-rallien huoltoalueilla kuluvan kauden aikana.

Rovanperä ajaa parhaillaan Keski-Suomessa Skodalla testiä reilun kuukauden päästä ajettavaa Suomen MM-rallia varten. Rovanperä sai kuulla uutisesta testipuuhien aikana.

– En tiedä tästä asiasta yhtään mitään. Ihan hyvät huhut Evans pisti liikkeelle, Rovanperä kuittasi niukkasanaisesti.

Rovanperä on kilpaillut tällä kaudella Skodan tehdastiimin kuljettajana rallin MM-sarjan WRC2 Pro -luokassa, jota suomalaiskuljettaja johtaa. Rovanperällä on optio jatkaa Skodalla myös ensi kaudella, mutta toisaalta sopimus myös mahdollistaa harppauksen isompiin ympyröihin tämän vuoden jälkeen.

– Loppuvuodesta sen näkee, tapahtuuko yhtään mitään. Ainakaan minulla ei ole mitään tietoa, tapahtuuko jotain, Rovanperä sanoi.

Rovanperällä on ikää vasta 18 vuotta, joten hänellä ei sinänsä ole kiire siirtyä R5-luokituksen autosta WRC-ralliautoon. Hänellä ja kartanlukija Jonne Halttusella on vielä rutkasti opeteltavaa MM-sarjan osakilpailuissa. Rovanperä ei kuitenkaan poissulje mahdollisuutta siirtyä luokkaa ylemmäksi jo tämän kauden jälkeen.

– On kai sekin ihan mahdollista. Jos loppuvuosi menee samalla tavalla, sen näkee sitten, onko se mahdollista. Ei se ole mahdoton homma, pyöritteli Rovanperä, joka on ottanut WRC2 Pro -luokassa kolme perättäistä voittoa.

– Sekään ei ole huono asia, jos vielä käytämme option Skodan kanssa. R5-autolla on ihan hyvä treenata näitä kisoja, hän lisäsi.

Rovanperä sai hiljattain käyttöönsä uuden kehitysversion Skoda Fabia R5 -autosta. Nyt auton säätöjä on hiottu kahden päivän ajan Jyskälää varten.

– Emme ole löytäneet erityisiä jekkuja, mutta olemme koko ajan kokeilleet hyviä uusia juttuja. Testit ovat sujuneet erittäin hyvin, Rovanperä kertoi.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallin päätöspätkän dramaattisista tapahtumista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat