Jari-Matti Latvala: Toivottavasti ratti ei ole enää pahoillaan minulle

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala on saanut iskuja vasten kasvojaan kahdessa edellisessä rallin MM-sarjan osakilpailussa.

Sekä Puolan että Suomen MM-rallissa Toyotan suomalaistähti ajoi voitosta, mutta kamppailu tyrehtyi molemmissa kisoissa tekniseen vikaan. Heinäkuun lopulla Jyväskylässä Yaris hyytyi Ouninpohjassa, kun Latvala johti kisaa. Epäonnen hetkellä Latvala manasi huonoa tuuriaan ohjaamossa ja löi rattiaan.

– Toivottavasti ratti ei ole enää minulle pahoillaan, kun sitä tuli hakattua aika lujaa. Siinä meni vähän hermo, mutta tulipahan kerralla purettua pahanolontunne pois, Latvala letkautti Saksan MM-rallin aattona.

Tänä viikonloppuna ajettavassa Saksan osakilpailussa pisteistä taistellaan pitkästä aikaa asvaltilla. Edellinen asvalttikisa ajettiin Korsikalla huhtikuussa.

– Nyt oli pienempi tauko asvalttiajamisesta kuin viime vuonna, jolloin ensin oli Monte (kauden alussa) ja seuraava oli vasta Saksassa. Nyt tässä välissä on ajettu Korsika, niin on vähän enemmän fiilistä.

– Päästiin myös ajamaan pari päivää testiä. Mielestäni auto parantui Korsikalta. Olemme saaneet autoa nöyremmäksi, ja sitä kautta on mielenkiintoista lähteä tähän kilpailuun, Latvala ennakoi.

Ilman edellisten rallien ongelmia Latvala voisi olla tiukasti mukana mestaruuskamppailussa. Nyt Toyota-pilotti on MM-sarjassa neljäntenä 46 pisteen päässä kärkipaikkaa pitävistä Thierry Neuvillesta ja Sebastien Ogierista. Tällä kaudella ajetaan enää neljä rallia Saksa mukaan lukien.

– Puola ja Jyväskylä olivat pisteiden osalta kovia pettymyksiä, mutta sille ei voi mitään. Se on motorsporttia. Tärkeintä on ollut se, että on pystynyt olemaan tasainen ja yritän olla tasainen loppuun asti. Koskaan ei tiedä, mitä tapahtuu. Pitää yrittää keskittyä keräämään pisteitä, tilanteet voivat vieläkin muuttua, Latvala painotti.

– Jos täältä saa palkintokorokepaikan, se on ihan huippusuoritus. Espanjassa, Walesissa ja Australiassa voi yrittää ajaa voitosta. Täällä pitää olla pikkaisen enemmän malttia, sillä tämä on helposti kauden viiden vaikeimman rallin joukossa, Latvala sanoi.

Saksan MM-rallin ensimmäinen erikoiskoe ajetaan torstai-iltana.

Lue myös nämä

  • Uusimmat