Jari-Matti Latvala tekee huikeaa historiaa Ruotsin MM-rallissa

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala ottaa haltuunsa huikean ennätyksen ensi viikolla ajettavassa Ruotsin MM-rallissa.

Toyota-kuljettaja Latvalasta tulee kilpailussa MM-rallihistorian kokenein kuljettaja. Latvalalle kyseessä on uran 197:s MM-startti ja samalla hän jättää taakseen espanjalaisen Carlos Sainzin, joka ajoi urallaan 196 MM-rallia.

– Tämän vuoden Ruotsin ralli on todella erityinen minulle. Juuri siellä minusta tuli historian nuorin MM-rallin voittaja ja nyt minusta tulee MM-sarjan kokenein kuljettaja samassa kilpailussa 11 vuotta myöhemmin, Latvala fiilistelee Toyotan tiedotteessa.

Latvalan kartanlukija Miikka Anttila on vieläkin kokeneempi konkari. Hänellä on vyöllään peräti 207 MM-rallia.

Latvala on voittanut Ruotsin rallin neljästi urallaan, viimeksi vuonna 2017. Kauden avausosakilpailussa Monte Carlossa Latvala jäi viidenneksi, mutta toisaalta tulos takaa Latvalalle hyvän lähtöpaikan Ruotsin rallin ensimmäisenä kunnon ajopäivänä.

Latvala ja Toyota Gazoo Racing -tiimi ovat tehneet Keski-Suomessa perusteellisen valmistautumisen kauden toiseen ralliin.

– Suomessa on ollut rutkasti lunta, ja Ruotsissa on odotettavissa samankaltaiset olosuhteet. Kilpailusta pitäisi tulla hieno talviralli. Toivottavasti pystymme taistelemaan yhtä hyvästä tuloksesta Ruotsissa kuin vuonna 2017, jolloin otin ensimmäisen voiton Yaris WRC -autolle. Minun pitää vain löytää hyvä ajotuntuma, joka minulta puuttui Monte Carlossa, Latvala tuumaa.

Lue myös nämä