Jari-Matti Latvala: Nyt vain odotellaan, että saataisiin nimiä paperiin

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan kokeneimman kuljettajan Jari-Matti Latvalan tulevaisuudella on spekuloitu monessa eri mediassa. Erittäin vahvasti näyttää kuitenkin siltä, että tuurilainen jatkaa uraansa Toyotalla.

– Tavoite ja keskittyminen ovat tässä tiimissä. Asioista on keskusteltu hyvin pitkälle ja nyt vain odotellaan, että saataisiin nimiä paperiin, Latvala sanoi Rallit.fille.

MM-sarjan sopimusruletti pyörähti ison kierroksen ympäri, kun viisinkertainen mestari Sebastien Ogier teki päätöksensä vaihtaa Citroenille. Latvala osasi odottaa ranskalaistähden ratkaisua.

– Sanotaanko näin, että odotin sen toteutuvan. Siinä oli sellaiset elementit olemassa. Pitää kuitenkin muistaa, että hän on ranskalainen kuljettaja ja hän on siitä tiimistä lähtöisin, Latvala toteaa.

– Heillä oli aikoinaan vähän hankaluuksia ja siellä oli kaikenlaista kitkaa. Ajat ovat muuttuneet ja ihmiset ovat muuttuneet. Yleensä aika korjaa haavat ja uskon, että hän itse halusi sitä kuten myös tiimi.

Fordin toimintaa operoivan M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson täräytti keskiviikkona uutispommin kertomalla, että tiimi saattaa vetäytyä jopa kokonaan WRC-luokasta Ogierin siirtyessä Citroenille. Latvala ei usko entisen tallipomonsa tarinaan.

– Ogierin ratkaisu oli mielenkiintoinen. Se on fakta, että Malcolmille ja Fordille se on isompi menetys. Sanotaan näin, että Malcolmin tuntien, niin kyllä ne ajavat ensi kaudella. Mutta se panostus voi olla aika paljon pienempää, Latvala pyörittelee.

Lue myös nämä

  • Uusimmat