Quantcast

Rallin MM-sarjan mestaritiimi menetti Ogierin – vetäytyykö talli kokonaan WRC-luokasta?

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin tallipäällikkö Malcolm Wilsonilla ei ole täyttä varmuutta siitä, jatkaako viime vuoden mestaritalli rallin MM-sarjan ykkösluokassa kaudella 2019.

Wilsonin johtama tiimi yritti pitää viisinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin miehistössään, mutta ranskalainen päätti siirtyä Citroenille ensi kaudesta lähtien. Se oli kova kolaus M-Sportille, joka ei ole puhdas tehdastiimi.

– Ymmärrän Ogierin aseman tähän asiaan. Hänelle on hienoa päättää ura Citroenilla. Hänellä on mahdollisuus voittaa mestaruus uudessa tallissa. Olemme tietenkin pettyneitä, kun hän lähtee, mutta sellaista elämä on välillä, Wilson sanoi Walesin MM-rallin aattona.

– Emme missään vaiheessa luovuttaneet sopimusneuvotteluissa, mutta emme pystyneet tekemään sitä, mitä olisi vaadittu, Wilson lisäsi.

Ogierin lähtö M-Sportilta pistää tallin tukalaan tilanteeseen. Jopa niin tukalaan, että Wilsonin mukaan tiimin pysyminen WRC-luokassa on vaakalaudalla. Tämä on huono uutinen suomalaiskuljettaja Teemu Suniselle, jolla on M-Sportin kanssa sopimus tulevasta kaudesta.

– Juuri nyt en tiedä edes sitä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu – olemmeko mukana WRC:ssä ja ketkä ajavat tallissamme. En pysty päättämään niistä asioista tällä hetkellä, Wilson totesi.

– Olemme todistaneet, että pystymme kilpailemaan isoja tehdastalleja vastaan. Mutta rehellisesti sanottuna tiimin pyörittämiseen tarvitaan rahoitusta. Minun pitää ennen kaikkea huolehtia liiketoiminnastamme, se on tärkein asia. Meillä on ollut kaksi kaupallisesti vaikeaa vuotta. Haluaisin tallimme pysyvän WRC:ssä, mutta tällä hetkellä arvioimme koko tilannetta.

Ogier siirtyi M-Sportille kaudeksi 2017 ja toi tiimiin mukanaan Red Bullin sponsorituen. Huhujen mukaan Ogier on viemässä Red Bullin sponsorirahat Citroenille ensi kaudeksi.

– En osaa sanoa siitä vielä mitään, Wilson kommentoi lyhyesti.

Wilsonilla ei ollut vielä tietoa, milloin hän tekee päätöksen tallinsa tulevaisuudesta.

– Nyt keskitymme vain tämän kauden kolmeen viimeiseen osakilpailuun.

Lue myös nämä

  • Uusimmat