Jari-Matti Latvala selitti Puolan MM-rallin purkautumistaan Huomenta Suomi -ohjelmassa

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvalan voittokamppailu viime viikonlopun Puolan MM-rallissa päättyi kirosanojen ryöppyyn Toyota Yariksen ohjaamossa.

Latvala kävi tiukkaa sekuntikamppailua Hyundain Thierry Neuvillea ja Fordin Ott Tänakia vastaan, kun hänen autonsa hyytyi erikoiskokeen varteen vaihdelaatikkovian vuoksi. Latvala sadatteli epäonneaan samalla, kun hän yritti vielä kartturinsa Miikka Anttilan kanssa saada Yariksen takaisin käyntiin. Suomenkieliset kirosanatkaan eivät auttaneet, ja parivaljakon ajot päättyivät lauantain osalta.

Keskiviikkona Latvala vieraili MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa ja kertasi tunteikkaan hetken.

– Viime kisassa minulta tuli vähän kirosanoja, kun hermostuin auton hajottua tärkeällä hetkellä. Mä löin rattia. En ole hirveän useasti sitä tehnyt, mutta joskus vain tulee purkautuminen, Latvala naureskeli.

Latvala pääsi nopeasti yli epäonnisesta hetkestä ja jatkoi kisaa sunnuntaina. Suomalaistähti näytti Toyotan iskukyvyn rallin päättäneellä Power Stagella, jonka hän voitti ja otti viisi bonuspistettä.

Seuraavaksi Latvala ja Toyota Gazoo Racing suuntaavat kotikisaansa Suomen MM-ralliin, joka ajetaan heinäkuun lopulla. Latvala on voittanut Jyskälän kolmesti, mutta hän myöntää, että Keski-Suomen sora-GP tuo yhä ylimääräisiä paineita.

– Suomen MM-osakilpailu on yksi arvostetuimpia sarjassa. Voi sanoa, että Monte Carlo ja Jyväskylä ovat kaikista kovimmat kilpailut, jotka jokainen kuljettaja haluaa ehdottomasti voittaa enemmän kuin mitkään muut kilpailut, Latvala sanoi.

– Meillä on Suomessa paras fiilis ja mahtava yleisö. Tiet ovat upeita ja vaativia, mutta sitäkin nautinnollisempia. Ulkoinen paine nousee, koska meillä on paljon kotiyleisöä, ja me halutaan menestyä – varsinkin nyt, kun Toyota rakennetaan Suomessa, ja me ollaan ikään kuin suomalainen tiimi. Mutta se pitää ottaa vastaan hyvänä paineena, Latvala painotti.

Lue myös nämä