Jari-Matti Latvala avasi Toyotan isoa suunnitelmaa – Jyväskylän tehtaalla pitää kiirettä

Toyota tuo lähes puoli tusinaa uutta autoaan kauden 2024 avaavaan MM-ralliin.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan uusi Rally2-luokituksen kilpuri käy parhaillaan läpi luokitteluprosessia. Toyota GR Yaris Rally2 -autolla voi kilpailla muun muassa rallin MM-sarjan WRC2-luokassa.

Jyväskylässä päämajaansa pitävä Toyotan rallitiimi teki yli vuoden päivät testityötä Rally2-autonsa kanssa. Nyt projekti on loppusuoralla ja piakkoin uusia autoja voidaan luovuttaa asiakastiimeille.

Auton virallinen MM-debyytti tapahtuu tammikuun loppupuolella Monte Carlon rallissa. Tallin tehtaalla Jyväskylän Jyskässä kääritään hihat, sillä uusia autoja pitää saada ulos erikoiskokeille tasaiseen tahtiin.

– Suunnitelmissa ja toiveissa on, että rakennamme ensi vuonna 40-50 autoa Suomessa, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala paljasti WRC.comille.

– Tavoitteenamme on, että voimme tarjota viisi autoa Monte Carloon. Sen jälkeen meidän pitäisi pystyä toimittamaan noin neljä autoa kuukaudessa.

Latvalan mukaan rallin MM-sarjan pääluokkaa dominoineen Toyotan uutukainen on herättänyt rutkasti kiinnostusta. Toyota ei pistä pystyyn omaa WRC2-tiimiä, vaan kaikki autot myydään eteenpäin yksityistiimeille.

– Meillä on pitkä lista kiinnostuneita, mutta emme ole vielä voineet vahvistaa tilauksia. Ensimmäiset kaksi kilpailua, Monte Carlo ja Ruotsi, ovat meille tärkeitä, sillä niissä meidän pitää pystyä tarjoamaan auto huippuluokan kuljettajille, Latvala avasi tilannetta.

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala ajoi Toyota GR Yaris Rally2 -autolla Japanin rallisarjan kilpailussa syyskuussa 2023. Kuva: Toyota Gazoo Racing

MM-sarjan lisäksi Rally2-luokituksen autoilla kilpaillaan EM-sarjassa sekä useimmissa kansallisissa sarjoissa, kuten rallin SM-sarjassa.

– MM-sarjan jälkeen seuraavana tärkeysjärjestyksessä on EM-sarja. Keskitymme erityisesti kuljettajiin, jotka ovat kiinnostuneita ajamaan näissä sarjoissa. Tarjoamme autoa näissä sarjoissa kilpaileville yksityistiimeille, minkä jälkeen yritämme auttaa myös kansallisia sarjoja, Latvala sanoi.

Toyota ei ole toistaiseksi julkistanut, mikä tai mitkä tiimit ajattavat Toyota GR Yaris Rally2 -autoja ikonisessa Monte Carlon MM-rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat