Jari-Matti Latvala ällistyi Hyundain ratkaisusta

Toyotan Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans keräsivät tärkeitä kilometrejä viime viikonloppuna ajetussa Tunturirallissa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota-tähdet saivat tilaisuuden testata Rally1-kalustoaan kilpailuolosuhteissa, kun he starttasivat Arctic Lapland -ralliin. Lähtöviivalle odotettiin myös Esapekka Lapin edustaman Hyundain Rally1-autoa, mutta talli päätti jättää testikisamahdollisuuden väliin.

Sen sijaan Hyundai-kuljettajat testasivat Tunturin aikaan autoaan noin 600 kilometriä etelämpänä Jämsässä.

– Yllätyin siitä, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala tunnusti Rallit.fille.

– Oletin, että Hyundai olisi tullut ajamaan kilpailuun, kun mekin olimme ilmoittautuneet mukaan. Mutta he päättivätkin ajaa testiä omalla alueellaan, Latvala lisäsi.

Rovanperä oli loistavassa vauhdissa Arctic-rallissa, vaikkakin hän joutui jättämään kisan kesken viimeisellä erikoiskokeella. Näin Evans nousi yleiskilpailun viralliseksi voittajaksi.

Latvala korosti, että viikonloppu oli Toyotalle todella tärkeä ennen Ruotsin MM-rallia, joka on ohjelmassa ensi viikolla.

– Saimme paljon hyvää palautetta ja ainakin Kalle oli tosi tyytyväinen. Elfynillä oli vähän vaikeaa, kun hän joutui ajamaan ensimmäisenä autona tiellä koko ajan. Avaajan rooli oli ehkä vaikea, mutta Ruotsissa hän on toisena autona, joten tämä oli hyvää harjoitusta hänelle, Latvala sanoi.

– Kun on ajanut 200 kilometriä kilpailussa ja sen päälle vielä testit seuraavalla viikolla, niin uskon, että pojat ovat valmiina ralliin. Meidän pitäisi olla iskussa, tallipomo luotti.

Ruotsin MM-ralli ajetaan 15.-18. helmikuuta Uumajan ympäristössä.

Lue myös nämä