Jari Ketomaa päätti SM-kautensa palkintopallille – ”Virheetön veto”

Jari Ketomaa
Jari Ketomaa. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Turun ja Salon ympäristössä ajettu kaksipäiväinen SM-sarjan päätöskilpailu toi Jari Ketomaalle jälleen palkintosijoituksen. Ennakkotesteissä oli saatu kalustoa säädettyä entistäkin nopeammaksi.

Avauspäivän illan kaksi erikoiskoetta eivät sujuneet odotetulla tavalla, kun väärän rengasvalinnan myötä voittokamppailu karkasi jo lähes puolen minuutin päähän.

Toisen kisapäivän vauhdikkailla pätkillä Jari Ketomaa ja kartanlukija Henri Arpiainen tekivät parhaansa ja vakiinnuttivat sijoituksensa kärkikolmikossa.

Maalissa lopputuloksena oli rallin kolmas sija 56,5 sekuntia voittoon ajaneen Teemu Asunmaan takana. Voitto takasi Asunmaalle myös SM-tittelin Ketomaan päätyessä sarjassa neljänneksi, vain 2,5 pisteen päähän pronssista.

– Yritettiin tehdä maksimisuoritus, mutta yhtä lähelle voittovauhtia ei ylletty kuin edellisessä osakilpailussa. Virheetön veto ja kaikki pelasi, mutta tässä kelissä ei parempaan pystytty, Ketomaa myönteli.

Kauden kolmas podium-sijoitus tyydytti sinänsä mikkeliläiskaksikkoa, mutta urallaan menestymään tottuneen rallikuljettajan tähtäin on korkeammalla.

– Kohtalaisen tyytyväinen voi olla omaan tekemiseen ja siihen, kuinka saimme autoa kehitettyä kauden aikana. Tosiasia on se, että meillä ei ollut yhtä tuoretta kalustoa käytössämme kuin muilla kärkikuskeilla. Jatkossa täytyy tähdätä voittoja kohti, kenties uudella autolla, Ketomaa summasi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat