Aleksi Röyhkiö hurjan kamppailun jälkeen toinen Turussa – ”Kenties kauden parasta ajamista”

Aleksi Röyhkiö
Aleksi Röyhkiö. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM -kauden viimeisessä osakilpailussa ylöjärveläinen Aleksi Röyhkiö oli vahvassa vireessä ja taisteli kaksivetoisten autojen SM3-luokan voitosta viimeisille metreille saakka.

Ford Fiesta -kuski menetti aikaa perjantai-illan pimeässä ajetuilla pätkillä, mutta PR-Racingia edustava Röyhkiö oli luokkansa nopein kuski lauantain erikoiskokeilla.

– Lisävalojen kanssa oli ongelmia kisan alussa. Lisäksi EK2:lla stumppasin moottorin lähtöviivalle aika pahasti, Röyhkiö kertasi.

Lauantain lenkille Röyhkiö ja kartanlukija Ville Mannisenmäki starttasivat 10 sekuntia kärkeä jäljessä. Kaksikko kirjasi viisi pohja-aikaa, mutta lopulta Heikki Koski-Lammi onnistui pitämään ykköspaikkansa 2,2 sekunnin turvin.

– Toinen kisapäivä oli kenties koko kauden parasta ajamista. Siihen voi tietenkin olla tyytyväinen, että pystyimme olemaan kovassa porukassa muita nopeampia, Röyhkiö totesi.

– Vastaavasti avauspäivän lievä epäonnistuminen laskee fiilistä, koska ne pienet aikahukat maksoivat meille voiton. Mutta kaikki lasketaan ja tästä otetaan taas opiksi.

Autourheilun nuorisomaajoukkueessa oleva Aleksi Röyhkiö päätyi sarjapisteissä viidennelle sijalle, jonka myötä nuorukainen ansaitsi paikan ensi viikon Flying Finn Future Star -kilpailun finaaliin.

Lue myös nämä

  • Uusimmat