Jari Huttunen sai kaluston Suomen MM-ralliin!

Jari Huttunen
Jari Huttunen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari Huttunen pääsee lähtöviivalle reilun kuukauden kuluttua ajettavassa Suomen MM-rallissa. 

GRX-talli on hankkinut Huttuselle Neste Ralliin WRC2-luokan Skoda Fabia R5:n.​

Huttuselle Suomen MM-ralli (27. -30.7.) on ensiesiintyminen nelivetoisen ralliauton ratissa. Ennen Jyväskylää nuorukainen pääsee ajamaan testiä ja ottamaan tuntumaa Skoda Fabiaan myös kisaolosuhteissa heinäkuun puolivälin Autoglym-rallissa. Testikisa ajetaan Sastamalan ympäristön teillä. Molemmissa soraralleissa auton huollosta vastaa kokenut suomalaistiimi Printsport Racing.

– Saimme Jarille ihan hyvän valmistautumisohjelman heinäkuulle ennen Neste Rallia, jossa odotukset ovat maltilliset. Hän voi keskittyä hakemaan kokemusta nelivetoisesta kunnon kisassa jatkoa varten. Huttunen on mennyt hyvin eteenpäin urallaan ja tämä on luonnollinen askel uralla. Treeniä tarvitaan uudella kalustolla, kun eteenpäin pyritään, Marcus Grönholm sanoo suojatistaan.

Huttunen valittiin Tulevaisuuden Tähti –kuljettajaksi vuonna 2015 ja ura on edennyt rallin EM-sarjan kautta WRC 2 –luokan MM-tasolle. EM-sarjaa Huttunen ajaa etuvetoisella Opel Adamilla.

– Pitää antaa kiitokset myös Opelin suuntaan, että heiltä oli ymmärrystä nelivetoisella kokeiluun. Jari on tehnyt hyvää työtä EM-sarjassa, Grönholm jakaa tunnustusta.

Autoglym-rallin ja Neste Rallin välissä Huttunen käy ajamassa Opelilla asvalttirallin Itävallassa, joten ohjelma on tiivis heinäkuussa.

– On hyvä saada jo kokemusta nelivetoisista autoista. Kyseessä on kuitenkin ensimmäiset rallit, joten Neste Rallin suhteen pitää olla realistinen ja keskittyä hankkimaan kilometrejä, Huttunen sanoo.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat