Jari Huttunen maltillisin tavoittein Suomen MM-ralliin

Jari Huttunen
Jari Huttunen lähtee maltillisin tavoittein Jyskälään.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nuori suomalaiskuljettaja Jari Huttunen, 23, starttaa torstaina uransa toiseen nelivetoralliin. Skoda Fabia R5:llä kilpaileva Marcus Grönholmin suojatti lähtee Jyväskylän MM-rallin WRC2-luokkaan maltillisin tavoittein keräämään kokemusta ja kellottamaan hyviä aikoja.

Kaksi viikkoa sitten ajetussa kansallisessa Autoglym Rallissa Opelin tehdaskuljettaja Huttunen näytti kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa nelivetovauhtiaan ennättäen johtaa Skodallaan R5-luokkaa ennen ulosajoa luokan kakkostilalta. Viime viikonloppuna hän kävi ajamassa Opel Adam R2:lla Itävallassa Rallye Weiz –asfalttirallin. Siellä hänelle lohkesi luokkavoitto ja kilpailun nopeimman kaksivetoauton titteli. MM-ralliin Huttunen ja Linnaketo valmistautuivat ajamalla kisaviikon maanantaina 100 kilometriä testiä Skodalla legendaarisella Palsankylän erikoiskokeella. Auto on nyt Autoglym Rallin jäljiltä kunnossa ja miehistön tuntuma autoon hyvä.

– Ykköstavoite on puhdas kisa ja maaliin pääsy. Auto osuu käteen ja se on kyllä mielestäni todella hyvä, kokemusta siitä on kuitenkin vielä vähän, joten se on hyvä muistaa. Aloitetaan maltilla ja kiristetään tarvittaessa, erikoiskoeaikoja verrataan tietysti koko ajan luokan kärkikuljettajaan ja katsotaan sitten sunnuntaina, mikä on lopputulos.

Huttunen on kilpaillut Jyväskylässä kerran vuonna 2015, jolloin hän pääsi kilpailuun Ralli SM –sarjan Tulevaisuuden Tähti –kilpailun voiton myötä etuvetoisella Citroenilla. Tuolloin kisa oli hänelle vaikea, kuljettaja kärsi ruokamyrkytyksestä ja autokin sai hypyn alastulossa siipeensä.

– Jyväskylä on pitkä kilpailu, joten suoritusvarmuuden merkitys on suuri. Kisan ratkaisut koetaan varmaankin Ouninpohjan maisemissa. Minulle Ouni oli viimeksi vaikea, siellä mennään kovaa ja tuntuu, että auto on enemmän ilmassa kuin tiellä.

Marcus Grönholmin mukaan tärkeintä tässä rallissa on saada Huttuselle lisää rutiinia ja varmuutta. Suojattinsa suorituskykyä kaksinkertainen maailmanmestari ei epäile.

– Jari on nopea, todella nopea, minä tiedän sen ja moni muukin tietää. Jyväskylässä hänen pitää malttaa aloittaa nätisti. Toisaalta rytmikin on löydyttävä heti, sillä täällä mennään koko ajan kovaa. Neuvon häntä lähinnä pikkujutuissa, ainakin tiedän muutamia sellaisia paikkoja joissa ei kannata hölmöillä. Ehjä kisa, hyvät erikoiskoeajat ja luokassa kolmen joukkoon, kaikki siitä ylöspäin on bonusta.

Jyväskylän MM-ralli starttaa torstai-iltana kello 19:00 Harjun legendaarisella kaupunkierikoiskokeella. Maaliin Jyväskylän Paviljonkiin kilpailijat saapuvat sunnuntaina iltapäivällä kello 15:00. Kaikkiaan rallissa ajetaan 25 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 314. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo ajavat kilpailussa numerolla 40.

Lue myös nämä

  • Uusimmat