Jari Huttunen ajoi rallivoittoon – SM-sarjan kärkikuljettajalle keskeytys

Jari Huttunen otti voiton lauantaina päättyneessä Joensuun SM-rallissa.
Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Huttunen hallitsi Itärallia koko kilpailun ja nappasi voiton lopulta 20,4 sekunnin erolla Lauri Joonaan. Huttunen kruunasi kilpailunsa ajamalla pohja-ajan viimeisellä pätkällä.

Huttunen on voittanut tällä kaudella jo kolme rallin SM-sarjan osakilpailua. Itärallin ykköstila nosti kiuruvetisen SM-sarjan kärkeen.

– Pohjanmaa-rallin jälkeen oli vaikeat fiilikset itsellä. Nyt oli mukavampaa ajaa, uudella Skodalla kilpaillut Huttunen sanoi päätöspätkän maalissa.

Huttusen suunnitelmissa on osallistua kotimaiseen MM-ralliin SM-sarjan kesätauolla.

– Viroon ei lähdetä, mutta Jyväskylä on haaveissa. Mutta katsotaan, totesi Huttunen, joka yrittää kasata rahoituksen Suomen MM-osakilpailuun.

Roope Korhonen otti Joensuun seudulla viimeisen palkintosijan ennen konkarikuljettaja Juha Saloa. Rallin SM-sarjaa ennen Itärallia johtanut Teemu Asunmaa keskeytti kilpailun ennen viimeistä erikoiskoetta teknisten murheiden vuoksi. Asunmaa ei halunnut lähteä riskillä ajamaan läpi viimeistä pikataivalta.

Huttunen ja toiseksi sijoittunut Joona ovat nyt tasapisteissä SM-sarjan keulapaikalla ennen kahta viimeistä osakilpailua.

– Hyvä fiilis jäi tästä kisasta. Hienot tiet, ja auto toimi hyvin, ensimmäistä kertaa Skodan tuoreimmalla Fabia RS Rally2 -autolla kilpaillut Joona sanoi.

Benjamin Korhola ajoi voittoon Itärallin SM2-luokassa. Yleiskilpailussa viidenneksi sijoittuneen Korholan kanssa kärkipaikasta taistellut Henri Hokkala oli ajanut ulos viimeistä edellisellä erikoiskokeella.

Rallin SM-sarja jatkuu kesätauon jälkeen Lahdessa elokuun toisena viikonloppuna.

Joensuun SM-rallin tulokset EK9/9 jälkeen:

 1. Jari Huttunen   42.52,8
 2. Lauri Joona     +20,4
 3. Roope Korhonen   +34,0
 4. Juha Salo     +1.02,4
 5. Benjamin Korhola +2.07,3
 6. A. Lähdeniemi   +2.23,7
 7. Riku Tahko    +2.29,6
 8. Tuukka Hallia   +2.37,8
 9. Heikki Kovalainen +2.41,4
10. Toni Herranen   +2.49,2
11. Kristian Nieminen +3.02,8
12. V. Hautamäki   +3.10,5
13. Konsta Saarinen  +3.16,8

Lue myös nämä

 • Uusimmat