Japanin MM-rallin paluu entistä lähempänä – ”Tämä on hyvä uutinen”

Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan promoottori on vahvistanut, että se on päässyt sopimukseen Japanin rallin järjestäjien kanssa tulevista kausista. Japanin rallin paluu MM-sarjaan vaatii vielä vahvistuksen FIA:n maailman moottoriurheiluneuvostolta.

Japanissa ajettiin edellisen kerran MM-pisteistä vuonna 2010. Japanin rallin järjestäjät kertoivat keskiviikkona suunnitelmistaan ensi vuoden rallia varten. Kilpailu ajetaan Honshun saarella asvaltilla, ja rallikeskus sijaitsee lähellä Nagoyan kaupunkia. Rallille on varattuna kolme mahdollista ajankohtaa kalenterista: 12.-15. syyskuuta, 7.-10. marraskuuta tai 14.-17. marraskuuta 2019.

– Tämä on hyvä uutinen, että voimme vahvistaa WRC-promoottorin päässeen sopimukseen Japanin rallin järjestämisestä vuodesta 2019 alkaen. Esitys menee nyt FIA:n maailman moottoriurheiluneuvostolle, josta oletamme saavamme hyväksynnän Japanin rallin paluulle, WRC-promootioyhtiön toimitusjohtaja Oliver Ciesla kertoi Autosportille.

Sopimus on pituudeltaan nelivuotinen, eli mikäli FIA näyttää vihreää valoa, Japanissa ajetaan MM-ralli vuosina 2019-2022. Tommi Mäkisen johtamalle Toyota Gazoo Racing -tallille Japanin osakilpailu olisi tärkeä asia, minkä myös japanilaisvalmistajan pääjohtaja Akio Toyoda on sanonut.

Maailman moottoriurheiluneuvosto kokoontuu lokakuussa päättämään ensi vuoden MM-kalenterista. Todennäköisesti myös Chile on tulossa MM-sarjaan uutena kilpailuna. Kaudella 2019 ajettaneen kaikkiaan 14 osakilpailua.

Aiemmin on huhuttu, että Korsikan asvalttiralli olisi putoamassa ensi vuoden kalenterista. Autosport spekuloi kuitenkin sillä, että Korsikan sijaan Saksan ralli saattaa olla liipaisimella.

Saksassa ajettiin viime viikonloppuna MM-asvalttiralli, jonka voitti Toyotan Ott Tänak ennen Thierry Neuvillea ja Esapekka Lappia.

Lue myös nämä

  • Uusimmat