Japani ja Chile mukaan rallin MM-sarjaan – Korsikan kisa liipaisimella

Jari-Matti Latvala
Toyotan paluu MM-sarjaan on tuomassa myös Japanin kisan takaisin kalenteriin. Kuva: @World/Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjaan on tyrkyllä iso kasa uusia ralleja. Autosport-lehden mukaan sekä Japani että Chile olisivat vahvoja ehdokkaita jo ensi vuodeksi. Tämä tarkoittaisi sitä, että yhden Euroopan osakilpailun on jätettävä MM-karkelot.

Chilessä järjestettiin huhtikuussa niin kutsuttu kandidaattikilpailu, joka oli WRC-promoottori Oliver Cieslan mukaan lupauksia antava. Alunperin luultiin, että Chile kamppailee MM-paikasta Japanin kanssa, mutta Autosportin lähteiden mukaan ainakin Japani on jo varma kisa ensi kaudeksi.

Rallin MM-sarja kasvaa todennäköisesti ensi kaudeksi 14 kisan mittaiseksi. Kahden uuden osakilpailun lisääminen kalenteriin tarkoittaisi kuitenkin sitä, että jonkun olisi jäätävä leikistä pois. Todennäköisin tippuja on Korsikan ralli, joka on Euroopan kisoista yksi logistisesti haastavimmista, ja myös faneja on paikalla jatkuvasti vähemmän.

Turkin ralli tekee paluun tällä kaudella rallin MM-sarjaan. Sen lisäksi myös Safari-rallin on huhuttu palaavan kaudeksi 2020. Melkoinen myllerrys on siis käynnissä MM-kalenterin suhteen!

Lue myös nämä