Jere Kalliokosken viikonloppu meni vihkoon – ”Sain taas ihmetellä autourheilun parhaita puolia”

Jere Kalliokoski. Kuva: G-FORS/McKlein
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jere Kalliokosken rallicrosskausi on edennyt vaihtelevasti. Uuden ranskalaisen G-Fors teamin auto on ollut nopea, mutta toisinaan vielä epäluotettava. Kauden ensimmäinen osakilpailu ajettiin Barcelonassa, sieltä ei semifinaalipaikkaa vielä irronnut.

Belgiassa tulos oli parempi ja Kalliokoski eteni semifinaaliin, mutta finaalipaikka jäi vielä tulevaisuuteen. Viime viikonloppuna Höljesissä ajettua kisaa varten tavoite oli selkeä, nyt olisi ajettava kuuden parhaan joukkoon.

Höljesin pikkukylässä, metsän siimeksessä sijaitseva rata on yksi maailman tunnetuimmista ja kuljettajien keskuudessa suosituimmista rallicrossradoista. Viikonlopun yleisömäärä kertoi kaiken oleellisen, ”Magic Weekend” keräsi katsomoihin yli viisikymmentä tuhatta crossifania. Höljesissä jokainen kuljettaja haluaa voittaa, niin myös 20-vuotias alahärmäläinen.

– Kahden kisan perusteella tiedän, että kaiken toimiessa vauhti riittää finaaliin. Toki aina pitää olla hiukan myös onnea, ettei joudu kolistelemaan kavereiden kanssa, mutta omalla hyvällä suorituksella finaalipaikka pitäisi olla mahdollinen, Kalliokoski kertoi.

Viikonloppu käynnistyi kuitenkin tahmeasti. Renault Cliossa oli polttoaineen syötössä vikaa, eikä Kalliokoski päässyt ajamaan tärkeitä harjoituksia kuin muutaman kierroksen puolikuntoisella autolla. Lähtökohta alkueriin ei ollut paras mahdollinen.

– Vähän oli ajorytmi alkuun hukassa, mutta toiseen erään alkoi tatsi löytyä. Auto ja mies toimivat, tuloksena oli kahdeksas sija. Ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen olin sijalla 11, eli semifinaalipaikalla.

Toinen kilpailupäivä oli edessä ja tunnelma korkealla, nyt lähdettiin ajamaan finaalipaikasta. Mutta sitten alkoi tapahtumaketju, joka pilasi kaiken. Kolmannessa alkuerässä matka tyssäsi liekkien ja savun sekaan.

– Latasin itseni hyvään vireeseen, ja nappasin hyvän startin. Johdin lähtöä, kunnes yhtäkkiä näin liekkien leimahtavan konepellin raosta ja sitten alkoi savuta. Ohjaustehostimesta lensi öljyä kuuman turbon päälle, ja se aiheutti pikku tulipalon. Paikalle rientänyt palomies oli toimelias ja sai tyhjättyä osan sammuttimesta konehuoneeseen.

– Tämä episodi johti tietenkin siihen, että tiimillä oli kiire saada auto ajettavaan kuntoon viimeistä alkuerää varten. Kauhealla tohinalla sitten starttiin, jossa sain taas ihmetellä autourheilun parhaita puolia. Ratin keskiön ruuvit irtosivat ja ratti alkoi heilua. Ei siinä enää kilpaa ajettu, Kalliokoski tuhahtaa.

AL-Härmää edustava Kalliokoski lähti kilpailuun tavoittelemaan sijoitusta kuuden joukkoon, mutta joutui pettyneenä heittämään hyvästit tavoitteelleen. Kallikoski oli parhaimmillaan finaalivauhdissa, mutta lopputuloksena oli 19. sija.

G-Fors teamilla on seuraavaksi edessään kotikilpailu, EM-sarja jatkuu Ranskan Loheacin osakilpailulla 1. syyskuuta.

Lue myös nämä