Jaakko Tulla ajoi voittoon Kangasniemi Rallissa

Jaakko Tulla. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin Suomen juniorimestaruussarja polkaistiin käyntiin lauantaina Kangasniemi Rallin merkeissä.

Täydelliset talviralliolosuhteet kesytti parhaiten Laukaan Moottorimiesten Jaakko Tulla voittaen kilpailun niukalla 1,3 sekunnin erolla Juho Koski-Lammiin (JaMoKe/UA). Kolmas Kangasniemellä oli Matias Oksanen (HankUA), jääden 13,4 sekuntia kärjestä.

Tullan ja kartanlukija Tomi Mäkisen kilpailu alkoi varsin dramaattisesti teknisten ongelmien kanssa taistellessa.

– Ekalla pätkällä autossa toimi kaikki, mutta toisella ja kolmannella erikoiskokeella se alkoi piiputtaa. Onneksi meidän huolto huomasi, että kaasuläpät eivät auenneet kokonaan, mikä tarkoitti, että menetimme hevosvoimia. Huolto sai vehkeet kuntoon ja päästiin ajamaan täysillä loppu päivä, Tulla hykerteli tyytyväisenä rallin maalissa.

Tullan ralliura alkoi jo alle parikymppisenä nuorukaisena, mutta haastava laji keskeytyksinään vei hetkeksi ajohalut. Muutama vuosi sitten ralliura kuitenkin jatkui ja tulokset ovat olleet sangen mairittelevia.

– Kolme vuotta sitten palattiin ralliteille ja tämä on nyt meillä kolmas BMW-merkkinen ralliauto. Viime vuonna voitimme F-Cup-sarjan B-junioriluokan ja nyt saatiin täältäkin ainakin tämä voitto, Tulla kertoi.

Tällä kaudella Tullan oli tarkoitus keskittyä F-Rallisarjan kiertämiseen, mutta Kangasniemen ykköstila voi muuttaa vielä loppukauden kuviot.

– Tänne oli tarkoitus tulla lähinnä kokeilemaan, miten autot ja kuljettajapari pelaa, mutta varsin hyvinhän tuo sujui. Nyt täytyy käydä yhteistyökumppaneiden kanssa neuvottelut, jos saisimme paketin kasaan myös tähän RSJM-sarjaan tälle kaudelle, ja voisimme ajaa kahta sarjaa, Tulla totesi maalissa.

Kangasniemi Ralli 3.2.

RSJM-sarjan osakilpailu 1/5
Kilpailun tuloksia, RSJM:

1. Jaakko Tulla 40.00,8
2. Juho Koski-Lammi + 1,3
3. Matias Oksanen + 13,4
4. Mikko Laitinen + 15,2
5. Kim Forsgren + 21,0

Nuorten SM-luokka:

1. Sami Pajari
2. Henry Jäppinen
3. Riku Ristilä.

Rally Trophy -osakilpailu:

1. Pasi Laaksomaa
2. Jani Laaksonen
3. Jukka Pylvänäinen

Lue myös nämä