Itä-Savo: Juho Hänniselle hieno kunnianosoitus – ”Taisi olla viimeinen mahdollisuus”

Juho Hänninen
Juho Hänninen. Kuva: @World/Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ralliautoilija Juho Hänninen on saanut hienon kunnianosoituksen Savonlinnan kaupungilta. Hänninen palkittiin keskiviikkoiltana Savonlinnan vuoden 2017 urheilijana.

Punkaharjulla asuva Hänninen kilpaili viime kaudella rallin MM-sarjassa Toyotan WRC-tallin kalustolla. Hänninen sijoittui parhaimmillaan kolmanneksi Suomen MM-rallissa ja kauden loppupisteissä hän oli yhdeksäs.

– Vaikka viime kausi oli ala- ja ylämäkeä, niin näköjään sekin riitti tähän valintaan. Ainahan tunnustukset hyvältä tuntuvat ja taisi olla meikäläiselle viimeinen mahdollisuus Savonlinnan vuoden urheilijan palkinto pokata, Hänninen kertoi Itä-Savolle.

Hänninen joutui väistymään kisakuljettajan paikalta, kun virolaiskuljettaja Ott Tänak palkattiin Jari-Matti Latvalan ja Esapekka Lapin tallikaveriksi Toyotalle. Hännisen työt jatkuvat kuitenkin Toyotalla, sillä hän ajaa etuautoa asvalttiralleissa. Myös testihommia on luvassa kokeneelle kuljettajalle.

– Testejä ajan Toyotalle helmikuussa Espanjassa ja maaliskuussa Korsikalla, joten vielä tässä ajamisen makuun pääsee, Hänninen sanoi.

Hänninen ei ole ainoa Toyota-kuljettaja, jonka saavutukset on huomioitu Savossa. Viime viikolla Esapekka Lappi valittiin Etelä-Savon vuoden 2017 urheilijaksi.

Lue myös nämä