Iso myrsky muokkasi rajusti Argentiinan MM-rallin pätkiä – ”Siellä on paikka paikoin vain kallio ja kivet jäljellä”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin Teemu Suninen sai vihdoin edellisessä MM-rallissa Korsikalla ehjän kilpailun, kun tuloksena oli viides sija.

Suninen keskeytti kauden kolmessa ensimmäisessä osakilpailussa ja sen jälkeen jokelalainen on ottanut napsun pois yltiöpäisten riskien suhteen. Myös Argentiinassa tavoitteet ovat maltilliset.

– Minulla on sama lähestymistapa kuin Korsikalla. Ideana on päästä maaliin. Sijoitus viiden tai kuuden joukossa olisi ihan suhteellisen hyvä tulos, Suninen paaluttaa.

Katso alta videoennakko Argentiinan MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,259843″ ap mute]

Argentiinan MM-rallin pääkallopaikan Villa Carlos Pazin alueella on satanut viime päivinä välillä rajustikin. Se muuttaa kisan luonnetta. Jos vesisateet jatkuvat kisapäivinä, muuttaa se myös asetelmia lähtöpaikkojen suhteen. Tällöin paras lähtöpaikka on etujoukoissa eli MM-sarjan kärkinimillä.

– Aika huonossa kunnossa ovat tiet, kun on paljon isoja kiviä ja uria. Nyt oli myös isompi myrsky ja vesi on välillä huuhdellut tien pinnan kokonaan pois. Siellä on paikka paikoin vain kallio ja kivet jäljellä, Suninen summaa.

– Siinä mielessä tulee olemaan mielenkiintoinen kilpailu. Itse toivon tietenkin puhdasta ja kuivaa keliä. Siinä hyötyisi omasta lähtöpaikasta. Se on kuitenkin sellainen asia, mihin ei voi itse vaikuttaa mitenkään. Mennään niillä eväillä mitä on.

Argentiinan MM-rallin reitti on mennyt rankkasateiden myötä rajuun kuntoon. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Kun muut tallit hakivat oikeita säätöjä Etelä-Amerikan kiertueelle Portugalin soralta, testasi Sunisen tiimi M-Sportin päämajan ympäristössä.

– Ideana oli säästää testipäivissä. Voidaan käyttää niitä sitten muualla laajemmin. Testeissä satoi paljon vettä, mutta niin on satanut tällä kertaa täälläkin, joten se oli sinänsä hyvä juttu.

 

Lue myös nämä