Quantcast

Jari-Matti Latvala huokaisi syvään: ”Huonoa suorittamista”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvalalla on edessä juhlakilpailu, sillä torstaina alkavassa Argentiinan rallissa hän starttaa 200. kerran MM-sarjan osakilpailuun. Lähtöasetelmat voisivat kuitenkin olla paremmat Toyota-kuljettajalle.

Latvalan tämän kauden paras tulos on Monte Carlo -rallista saavutettu viitostila. Ruotsissa Latvala oli mukana voittokamppailussa, mutta visiitti lumipenkkaan päätti kamppailun. Meksikossa Latvalan Toyotasta petti laturi, ja Korsikalla suomalainen kärsi rengasrikoista ja liian hitaaksi tehdyistä nuoteista.

Latvala on MM-sarjassa vasta yhdeksäntenä. Neljästä rallista hän on saanut kerättyä 15 MM-pistettä.

– Olisi todella tärkeää saada homma luistamaan ja saada ajaminen taas sujumaan. On ollut riittävän hankalaa tänä vuonna, Latvala totesi Argentiinan MM-rallin aattona ja jatkoi syvän huokaisun jälkeen:

– Huonoa suorittamista. Tähän kilpailuun tulen sillä mielellä, että nyt ei olla enää lomalla vaan aletaan ajaa kilpaa, Latvala sanoi positiivisempaan sävyyn.

Katso alta videoennakko Argentiinan MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,259843″ ap mute]

 

Latvala oli vuosi sitten lähes vastaavassa tilanteessa. Kauden toisella puoliskolla Toyota-kuski oli paremmassa iskussa: hän otti yhden voiton ja neljä palkintokorokesijaa ja nousi loppupisteissä neljänneksi.

– Tuolla mielen sisällä kulkee hieno raja. Kun menee huonosti, on helppo painaa itsensä negatiiviselle puolelle. On paljon vaikeampaa nousta takaisin positiiviselle puolelle ja luoda uskoa. Mutta kun pystyy nousemaan positiiviselle puolelle ja saamaan itseluottamuksen, silloin asiat alkavat sujua, Latvala kertoi.

Argentiinan rallissa Latvala hakee ehjää suoritusta, jolla voisi tavoitella palkintokorokepaikkaa. Viikonlopusta tulee kova koettelemus, sillä rankkasateet ovat paikoin muokanneet reitin tavallista rajumpaan kuntoon.

– Täällä on pääasiassa nopeaa tietä, jos luetaan pois sunnuntain pätkät. Tie näyttää paikoitellen hyvältä, mutta hiekan seasta nousee esiin peruskallio. Nämä ”kallion päät” ovat pahimpia, mihin voi rikkoa auton, Latvala sanoi.

Argentiinan MM-ralli käynnistyy lyhyellä yleisöerikoiskokeella perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat