Isä ja poika Solberg lähtöviivalla Walesin MM-rallissa?

Oliver ja Petter Solberg
Oliver ja Petter Solberg. Kuva: PSRX Volkswagen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vuoden 2003 maailmanmestari Petter Solberg on saanut jälleen pahan rallikärpäsen pureman. Norjalainen testasi viime viikolla Volkswagenin tuoretta Polo GTi R5:sta ja se oli jälleen menoa.

Solberg testasi Pololla noin 300 kilometriä ja kokemus oli niin hyvä, että viime vuodet rallicrossin MM-sarjassa nähty ex-mestari saattaa tehdä paluun jopa MM-ralliin nykyaikaisella kalustolla. Ruotsissa Solberg nähdään parin viikon päästä, mutta Historic Escortilla.

– Rehellisesti sanottuna auto oli aivan fantastinen. Se oli mukava ajaa, ennustettava ja helppo ohjattava. Se on tärkeää R5-autolle. Nyt olen testannut autoa ja haluaisin todella ajaa sillä kilpaa, Solberg sanoo Autosportin verkkosivuilla.

– En yhtään tiedä, milloin se voisi olla mahdollista ja me emme ole siitä puhuneet VW:n kanssa. Mutta olisi upeaa kokeilla kisata autolla.

Solberg eläköityi rallin MM-sarjasta vuoden 2012 jälkeen, mutta on sen jälkeen voittanut mm. kaksi rallicrossin maailmanmestaruutta. Kiirettä on pitänyt myös 16-vuotiaan pojan Oliverin ralliuran rakentamisessa.

Oliver Solbergin on vihjattu tekevän WRC-debyyttinsä ensi syksyn Walesin osakilpailussa. Isäpappaa kiehtoo ajatus kilpailla samassa rallissa.

– Ehkä me ajamme yhdessä Walesissa. Jos Oliver osallistuu, niin olisi upea tarina ajaa siellä myös itse. Katsotaan mitä tapahtuu, Solberg pohdiskelee.

Lue myös nämä