Isä-Harri ja Jari-Matti Latvala hehkuttivat Kalle Rovanperän uskomatonta työtä – ”Mestaruus oli tärkeämpi kuin ensimmäinen”

Toyotan suomalaistähti Kalle Rovanperä varmisti Keski-Euroopan MM-rallissa sunnuntaina uransa toisen maailmanmestaruuden.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä ajoi kisan toiseksi ja nappasi MM-tittelin yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa. Rovanperä olisi voinut ajaa jopa voitosta Keski-Euroopassa, mutta Elfyn Evansin keskeytyksen jälkeen Rovanperä keskittyi varmistelemaan maaliin pääsyä.

– Olen todella iloinen. He todellakin ansaitsivat mestaruutensa. Voittoja on tullut vähemmän kuin viime vuonna, mutta kuten Kalle itse sanoi kisan päätteeksi, että tämä mestaruus oli tärkeämpi kuin ensimmäinen, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala hehkutti Rally.tv:n lähetyksessä.

– Minusta tämä mestaruus on tullut jopa vieläkin kypsemmän suorituksen jälkeen. Voittoja on vähemmän, mutta mestaruus tuli silti. Se kertoo, että miten tasainen hän on ollut. Kalle ajoi vain yhdessä kisassa ulos.

Rovanperän isä Harri oli jälleen todella liikuttunut poikansa mestaruuden jälkeen.

– Tämä on ollut ihan uskomaton viikonloppu. Ralli oli todella vaikea. Kisa alkoi hienosti ja Kalle teki hienoa työtä ensimmäisenä päivänä. Se oli jotain poikkeuksellista taas, Harri-isä huokaisi.

– Minun sydämeni ainakin toimii hyvin, koska se hakkaa koko ajan täysillä. Fantastista työtä molemmilta heiltä.

Kausi päättyy Japanissa marraskuun puolivälissä Toyotan kotikaupungissa. Viime vuonna Hyundai rökitti Toyotan kotikisassa, joten tällä kertaa kaikki paukut laitetaan voiton eteen.

– Viime vuonna saimme Japanista podiumin, mutta nyt me todella haluamme voittaa. Kaikki mestaruudet ovat nyt varmistettu, joten voimme lähteä kotikisaamme ilman paineita. Nyt voimme pyytää kuskejamme todella puskemaan voiton eteen, Latvala korosti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat