Ikonisen MM-rallin osallistujalista julki – kaksi suomalaisparia lähtee hakemaan himoittua voittoa

Legendaarinen Safari-ralli palaa tällä kaudella rallin MM-sarjassa vanhalle paikalleen maaliskuulle.
Thierry Neuville
Thierry Neuville viime kesänä Safari-rallissa. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden 2024 kolmas osakilpailu kaasutellaan Naivashan ympäristössä. Viimeiset kolme vuotta kisa on ajettu juhannuksena, mutta nyt päivämääriksi on valikoitunut 28.-31. maaliskuuta. Luvassa voi olla entistä raastavampi kisa, sillä maaliskuussa Keniassa on normaalisti varsin sateista.

Suomalaisia kilpailussa nähdään kahden kuljettajaparin verran, kun Esapekka Lappi ja Janne Ferm lähtevät Safariin Ruotsin rallin voitto takataskussaan, sekä lisäksi pisteistä ykkösluokassa ajavat Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen. Pienemmissä luokissa suomalaiskuskeja ei ole mukana.

Yhteensä Keniassa ajaa 29 kuljettajaparia, joista Rally1-autoja on yhdeksän kappaletta. Toyotalla Rovanperän lisäksi kilpailevat Takamoto Katsuta ja Elfyn Evans.

Hyundailla Lappi saa puolestaan tallikavereikseen koko kauden kuskit Ott Tänakin ja Thierry Neuvillen. M-Sport Fordilla on niin ikään kolme autoa viivalla, kun vakikuljettajien Adrien Fourmaux’n ja Gregoire Munsterin lisäksi Kenian seikkailuun starttaa Jourdan Serderidis.

WRC2-luokassa brittikuski Gus Greensmith aloittaa kautensa Keniasta. Greensmith kisaa luokkavoitosta varsinkin Oliver Solbergia, Nicolas Ciaminia ja Kajetan Kajetanowiczia vastaan.

Keniassa ajetaan yhteensä 19 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy 355,92 kilometriä. Ralli starttaa Loldian testipätkällä keskiviikkona 27. maaliskuuta. Varsinainen kisa käynnistyy torstaina Kasaranin yleisöpätkällä lähellä pääkaupunki Nairobia.

Rovanperä on viimeisin suomalaisvoittaja Keniassa, sillä kahden edellisvuoden mestari nappasi ykköstilan Safarissa kaudella 2022. MM-tasolla voittoja Afrikassa ovat lisäksi juhlineet Juha Kankkunen kolmesti, Tommi Mäkinen kahdesti sekä Ari Vatanen ja Hannu Mikkola kertaalleen.

Mikkola voitti Keniassa myös vuonna 1972, mutta tuolloin kisa ei kuulunut MM-sarjaan. Tapio Laukkanen on niin ikään voittanut Safari-rallin vuonna 2017.

Katso Safari-rallin osallistujalista kokonaisuudessaan täältä.

Lue myös nämä