WRC-rallitallin pomo yritti jälleen oikoa puheitaan – vertasi kuitenkin Thierry Neuvillea vanhaan pariskuntaan

Hyundain WRC-tallin päällikkö Cyril Abiteboul herätti kohua kommentillaan rallin MM-sarjan sosiaalisen median kanavilla pari viikkoa sitten.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Abiteboul vertasi Hyundaille siirtyvää Ott Tänakia F1-sarjaa tällä hetkellä dominoivaan Max Verstappeniin. Homma ymmärrettiin heti niin, että ranskalaispomon papereissa Tänak on Hyundailla selvä ykköskuski ja Thierry Neuville alennetaan statistin rooliin.

Abiteboul on kuitenkin oikonut puheitaan useaan otteeseen ja tekee sen tällä kertaa Dirtfish-rallisivustolla.

– Missään nimessä ei ole kyse siitä, Abiteboul aloittaa viitaten huhuihin Tänakin ykköskuskin asemasta.

– Aina kun Red Bullin tai Maxin nimi mainitaan lauseessa, se kääntyy mediassa joka kerta jotenkin oudosti. Toki minun pitäisi se jo tietää.

Abiteboulin mukaan kommentti tarkoitti sitä, että Tänak puskee Hyundaita eteenpäin samalla tavalla kuin Verstappen on tehnyt omalle tiimilleen formuloiden puolella.

– Tarkoitin sitä, että kuskien pitää puskea meitä parempiin tuloksiin. Ottin kohdalla tilanne on sama kuin Maxilla, joka on tehnyt omaa työtään pari vuotta. En tarkoita, etteikö Thierry tekisi meille samaa, mutta hän on ollut tallissa jo kymmenen vuotta, Abiteboul pyörittelee.

– Tilanne on vähän sama kuin vanhalla pariskunnalla, kun on ollut noin kauan yhdessä. Silloin tulee hieman omahyväiseksi. Se ei ole Thierryn vika, eikä meidän. Me emme kuitenkaan halua olla omahyväisiä.

Tänakin paluu Hyundaille sotkee mukavasti kuskidynamiikkaa Hyundailla ja tuo varmasti huimaa kilpailua talliin.

– Moottoriurheilu on kilpailua, missä pitää pyrkiä eteenpäin. Idea on, että Ott vie meidät vähän epämukavuusalueelle. Sitä tarkoitin kommentillani Maxista, Abiteboul sanoo.

Hyundain tallissa Abiteboulin kommentit on viety myös pidemmälle kieli poskessa. Jos Tänak on Verstappen, niin kuka sitten Neuville on F1-maailmasta?

– Hän on selvästikin Sebastien Vettel, Abiteboul nauraa.

Neuville kuittaa heti takaisin. Mikä on sitten Abiteboulin alter ego?

– Sanon häntä nyt Helmutiksi (Red Bull -tallin Marko). Hän tuntuu nauttivan siitä, belgialaiskuski vitsailee.

Lue myös nämä