Hyundain WRC-talli sai himoitsemansa sopimuksen

Rallin MM-sarjassa kilpaileva Hyundai Motorsport on solminut uuden sopimuksen.
Hyundai i20 N Rally1
Hyundai pyrkii parantamaan Rally1-autonsa suorituskykyä. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai ilmoitti, että se tekee jatkossa yhteistyötä pakoputki- ja lämmönhallintajärjestelmiä valmistavan Akrapovičin kanssa. Slovenialaisyrityksen ratkaisuja hyödynnetään jatkossa Hyundain i20 N Rally1 -autossa.

Hyundain pyrkimyksenä on parantaa hybridikilpurinsa kilpailukykyä ja luotettavuutta. Talli on jäänyt jo kolmena perättäisenä vuotena Toyotan jalkoihin valmistajien MM-taistossa.

Akrapovič on tunnettu moottoripyörien ja premium-luokan autojen pakoputkiratkaisujen valmistaja. Se on saavuttanut kansainvälistä mainetta tukemalla huipputason moottoriurheilutiimejä.

– Olemme innoissamme tästä uudesta kumppanuudesta Akrapovičin kanssa, jota olemme tavoitelleet jo jonkin aikaa. Yhteistyömme rikkoo rajoja kriittisillä alueilla, kuten pakoputkistossa ja lämmönhallinnassa, Hyundai Motorsportin tekninen johtaja Francois-Xavier Demaison kertoo.

– Olemme tuoneet innovatiivisia ratkaisuja Hyundai i20 N Rally1 -autoon kaudelle 2024 ja olemme parantaneet sen luotettavuutta ja suorituskykyä.

Hyundai saavutti valmistajien mestaruuden vuosina 2019 ja 2020, mutta sen jälkeen Toyota on putsannut palkintopöydän joka vuosi. Tiimi ei ole voittanut yhtäkään kuljettajien mestaruutta.

Ensi vuonna Thierry Neuville ja Ott Tänak lähtevät metsästämään henkilökohtaista mestaruutta Hyundain puikoissa. Esapekka Lappi, Andreas Mikkelsen ja Dani Sordo vuorottelevat tallin kolmosautossa.

Rallin MM-kausi käynnistyy ensi viikolla ikonisella Monte Carlon osakilpailulla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat