Hyundain WRC-talli kilpailee pitkästä aikaa kotikonnuilla – ”Näillä mailla on valtava ralliperinne”

Hyundain WRC-talli taistelee kahdessa jäljellä olevassa MM-rallissa enää maineesta ja kunniasta.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota on jo varmistanut valmistajien maailmanmestaruuden ja japanilaisvalmistajan kuskit ratkovat myös kuljettajien MM-tittelin. Tällä viikolla ajettavassa Keski-Euroopan MM-rallissa Hyundailla on kuitenkin erityistä panosta.

Hyundain rallitallin päämaja nimittäin sijaitsee Saksan Alzenaussa, joten kyseessä uusi Keski-Euroopan osakilpailu on tiimin kotikilpailu. Rallin keskuspaikka sijaitsee Passaussa Saksassa, mutta erikoiskokeita ajetaan Saksan lisäksi myös Tshekissä ja Itävallassa.

– Uusi ralli tuo aina erityisen haasteen tiimeille ja kuljettajille. Meille on erityistä, että WRC palaa Saksaan, sillä onhan se kotimaamme, Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul toteaa.

– Myös saksalaisille faneille kyseessä on varmasti upea tapahtuma, sillä he eivät ole nähneet WRC-autoja sitten vuoden 2019.

Abiteboul korostaa, että MM-ralli kolmen maan kesken on hyvin ainutlaatuista.

– Kolmen maan yhdistäminen yhdeksi MM-osakilpailuksi on jotain, mitä tässä lajissa ei ennen ole nähty. Näillä kolmella maalla on myös valtava ralliperinne olemassa, tiimipäällikkö hehkuttaa.

Hyundain leirissä Keski-Euroopassa palkintosijoista taistelevat belgialaistähti Thierry Neuville sekä suomalaiskaksikko Esapekka Lappi ja Teemu Suninen.

– Olemme päässeet podiumille kahdessa edellisessä asvalttirallissa. Olemmekin luottavaisia, että voimme tehdä vähintään sen tälläkin kertaa. Thierry oli kolmas Monte Carlossa ja Esapekka Kroatiassa, Abiteboul huomauttaa.

Keski-Euroopan MM-ralli starttaa keskiviikkona ajettavalla testierikoiskokeella. Torstaina varsinainen ralli käynnistyy Tshekin pääkaupungista Prahasta.

Kilpailussa ajetaan yhteensä 18 pikataivalta, joille mittaa kertyy noin 310 kilometriä.

Katso alapuolelta, mitä uudessa Keski-Euroopan MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat