Hyundain WRC-tähdellä vain yksi asia mielessä

Hyundain WRC-tallin belgialaistähti Thierry Neuville jahtaa uransa ensimmäistä rallin maailmanmestaruutta.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuville on edustanut korealaisvalmistajaa jo yli vuosikymmenen verran, mutta kirkkain kruunu puuttuu. MM-hopeaa mies on juhlinut neljä kertaa Hyundailla ja kerran M-Sport Fordilla. Lisäksi belgialaisella on vyöllään kolme pronssia.

Nyt kun Kalle Rovanperä ajaa vain valikoituja ralleja, on mestaruuspakka täysin auki. Neuville saanee kovimman vastuksen tiimikaveriltaan Ott Tänakilta, mutta myöskään Toyotan walesilaiskuski Elfyn Evansia ei sovi unohtaa.

Neuville myöntääkin suoraan, että hän lähtee kauteen vain ja ainoastaan mestaruus mielessään.

– Olen iloinen, että saan jatkaa matkaani Hyundain kanssa. Aloitamme jo 11. kauden kimpassa. He ovat osoittaneet minulle paljon luottamusta, ja myös minä olen auttanut heitä kehittämällä autoa parin viime vuoden aikana, Neuville sanailee.

Kuuntele alta Rallipodin uusin jakso! Voit myös kuunnella sen Spotifystä. Podcastissa pääsevät ääneen Kalle Rovanperä, Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala. Pistä Rallipodi seurantaan Spotifyssä! Juttu jatkuu upotuksen alla.

– Tavoitteemme on ajaa sekä kuljettajien että valmistajien mestaruus. Ensimmäinen askel tavoitteeseen on onnistua hyvin Monte Carlossa.

Tänä vuonna Monte Carlon rallin huoltoparkki on jälleen palannut Gapin kaupunkiin Alppien juurelle. Näin ollen myös vaihtelevia sääolosuhteita saattaa olla luvassa.

– Kisa on todella haastava, koska sääolosuhteita on vaikea ennustaa. Sen takia myös tienpinta vaihtelee varsinkin iltapätkillä. Olemme olleet aiemmin Montessa kilpailukykyisiä, joten tiedämme, mitä vaaditaan palkintosijaan, Neuville sanoo.

– Tavoitteena on paras mahdollinen tulos. Toivottavasti se on mahdollisimman korkealla.

Monte Carlon ralli starttaa keskiviikkona ajettavalla testierikoiskokeella. Torstai-iltana on pimeässä luvassa ensimmäiset kaksi pikataivalta.

Lue myös: Rallin MM-kauden avauksessa poikkeukselliset olosuhteet? Tämä kaikki sinun pitää tietää legendaarisesta kisasta

Lue myös nämä