Hyundain WRC-kuskin kausi päättyi jälleen tylysti – tallipomo manasi ongelmien täyteistä päivää

Dani Sordo joutui jälleen keskeyttämään Japanin MM-rallin heti alkutekijöissään.
Dani Sordo
Dani Sordo. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vuosi sitten Japanin asvalttikisa jäi Sordolta kesken toisella erikoiskokeella, kun hänen autonsa syttyi tuleen. Espanjalaisen Hyundai i20 N Rally1 -auto paloi lopulta aivan poroksi.

Tälläkin kertaa Sordo joutui heittämään pyyhkeen kehään jälleen samaisella kakkospätkällä, Isegamin tunnelin erikoiskokeella. Tällä kertaa Sordo rysäytti ulos sateen liukastamalta tieltä päin puita.

– Olen todella pettynyt itseeni ja pettynyt tallin puolesta. Olosuhteet olivat todella vaikeat. Missamme jarrutuksen, auto lähti vesiliirtoon ja meni suoraan ulos, Sordo kertasi.

– Siihen saakka pätkä sujui meiltä hyvin. Emme ottaneet yhtään riskejä, mutta jos auto lähtee vesiliirtoon, silloin mitään ei ole tehtävissä. Kyseinen osuus vaikutti olleen erityisen liukas, sillä Takamoto Katsutalla ja Adrien Fourmaux’lla oli ongelmia samassa mutkassa, espanjalainen lisäsi.

Toyota-kuski Katsuta kolautti ensimmäisenä mutkassa autoaan puuhun, mutta pystyi lopulta jatkamaan matkaa. M-Sportin Fourmaux puolestaan ”parkkeerasi” Fordinsa Sordon kilpurin viereen puiden keskelle.

Sordon kausi päättyi lopulta ulosajoon. Hyundai vahvisti perjantain pätkien jälkeen, ettei se pysty kunnostamaan autoa lauantain pätkille.

Hyundai lähti Japanin osakilpailuun suurin odotuksin, sillä tallilla oli kaksoisvoitto puolustettavanaan viime vuodelta, ja lisäksi Thierry Neuville oli voittanut edellisen MM-osakilpailun keskieurooppalaisilla asvalttiteillä.

Neuville olikin mukana kärkikamppailussa perjantaina, mutta iltapäivällä belgialaisella rysähti. Hän ajoi ulos kuudennen erikoiskokeen ensimmäisessä kunnon mutkassa.

Neuvillen auto saadaan sentään kuntoon lauantaille, mutta Hyundailla ei ollut mitään hurrattavaa päivän päätteeksi.

Hyundain suomalaiskuljettaja Esapekka Lappi pääsi kaikki erikoiskokeet läpi, mutta hän oli kaukana kärkivauhdista. Pieksämäkeläinen on kisassa vasta seitsemäntenä liki neljän minuutin päässä kärjestä.

– Danin ulosajo oli päivän ensimmäinen pettymys. Thierryn päivä näytti lupaavammalta ja hän selvitti aamun haasteet. Se oli selvää, että hän ajaa täällä voitosta, mutta silloin täytyy myös ottaa riskejä – etenkin tällaisissa olosuhteissa. Tänään riskit eivät tuottaneet tulosta, Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul manasi.

Lue myös: EK8: Sebastien Ogierille aikasakko – Kalle Rovanperä nousi ranskalaisässän kantaan

Lue myös nämä

  • Uusimmat