Hyundain tiimillä karmea päivä Meksikossa – ”Tällaisia asioita ei saisi tapahtua ammattilaistallissa”

Adamo Sordo
Tallipomo Adamo piti palaveria Dani Sordon kanssa. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitallilla oli karmea päivä Meksikossa perjantaina. Sekä MM-sarjan kärjessä oleva Thierry Neuville että kauden ensimmäistä kisaansa ajanut karkeiden sorarallien erikoismies Dani Sordo joutuivat keskeyttämään kaluston petettyä.

Sordon auto syttyi tuleen samalla pätkällä, missä myös M-Sport Fordin Esapekka Lapin Fiesta WRC leimahti ilmiliekkeihin. Neuville puolestaan keskeytti yhdeksännellä pätkällä tekniseen vikaan.

– Jotain ikävä kyllä tapahtui autolle Las Minasin toisella vedolla. Meidän oli pakko pysähtyä noin viiden kilometrin ajon jälkeen. Se oli hyvin turhauttavaa, koska päivä oli muutenkin tiimille kova. Toivon, että voimme jatkaa lauantaina, mutta tallin pitää tutkia auto ensin, Neuville kertoi.

Katso alta, kuinka Esapekka Lapin auto tuhoutui täysin tulipalossa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,332263″ ap mute ]

 

Hyundai ei ole vielä vahvistanut, voiko Neuville jatkaa kisaa lauantaina. Sen sijaan varmaa on, että moottorin ylikuumenemisesta johtuneen palon vuoksi Sordoa ei enää Meksikon pikataipaleilla nähdä.

– Ei tämä mennyt todellakaan niin kuin olisimme halunneet. Me aloitimme korkein odotuksin, mutta jo aamulla El Chocolaten pätkällä ongelmissa, kun jäähdyttimen putki oli löysällä. Ajoin sen jälkeen normaalisti, mutta selvästikään asiaa ei oltu saatu kuntoon, Sordo manasi.

– Me teimme korjaustöitä ja yritimme puskea kovaa, mutta moottorin vauriot pakottivat keskeyttämään. Näitä asioita sattuu tässä lajissa. Meidän on vain yhdessä tiiminä toivuttava tästä pettymyksestä.

Tallin kolmas kuski Ott Tänak oli niin ikään vaikeuksissa. Hyvän lähtöpaikan tuoma etu haihtui, kun virolainen kolautti autoaan jo aamun toisella erikoiskokeella.

– Tiiminä meillä oli todella surkea päivä. Hävisimme paljon aikaa kakkospätkällä, koska menin leveäksi ja osuin isoon kiveen. Se vaurioitti auton takapään jousitusta. Meillä oli varaosia mukana, mutta ei tarpeeksi. Sitten piti vain linkuttaa se lenkki maaliin, Tänak kommentoi.

– Onneksi emme hävinneet liikaa aikaa, mutta päivä oli tosi vaikea. Saimme muutamia sijoja kiinni, mikä on tärkeää huomisen lähtöpaikan kannalta. Kaikki on vielä mahdollista, mutta ehdottomasti nyt hankalampaa.

Tallipomo Andrea Adamo oli luonnollisesti käärmeissään, kun kaksi autoa tippui pelistä heti avauspäivänä.

– Se mitä Ottille tapahtui on jotain, mitä moottoriurheilussa yksinkertaisesti tulee vastaan silloin tällöin. Se mitä Danille ja Thierrylle tapahtui, ei saisi olla mahdollista. Meidän on tutkittava ne asiat hyvin huolellisesti, Adamo paalutti.

– Me emme kuitenkaan ole täällä tutkimassa tilastoja, me olemme täällä voittamassa. Tällaisia asioita ei saisi tapahtua ammattilaistallissa, jonka tavoitteena on mestaruus.

Lue myös nämä