Hyundai valitsi Jari Huttusen – MM-sarjaan ensi kaudeksi!

Jari Huttunen
Jari Huttunen jatkaa uraansa Hyundailla. Kuva: Hyundai Motorsport.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain on tehnyt päätöksensä tallin nuorten kuskien ohjelmassa. Ensi kaudeksi tehdassopimuksen tiimiltä WRC2-luokkaan saa Suomen Jari Huttunen.

Tämä tarkoittaa sitä, että toinen suomalaislupaus Kalle Rovanperä ajaa todennäköisesti ensi kaudella Fordilla. Myös Rovanperä oli ehdolla Hyundain ohjelmassa.

Hyundain testit olivat tiukka koitos jokaiselle nuorukaiselle. Ajotaitojen lisäksi testattiin muun muassa kommunikaatiotaitoja sekä teknistä osaamista. Huttunen ajaa ensi kaudella Hyundai i20 R5 -autolla todennäköisesti kuusi osakilpailua MM-sarjassa. Jokaiseen kisaan mies pääsee valmistautumaan kunnon testien kautta.

Tänä vuonna 23-vuotias Huttunen on ajanut EM-sarjassa Opel Adamilla. WRC2-luokassa Huttunen voitti jo toisessa kisassaan heinäkuussa Suomen MM-rallissa.

– Tämä on luonnollisesti todella suuri kunnia tulla valituksi näin kovasta joukosta. Mukana oli paljon lahjakkaita kuskeja, joilla oli enemmän kokemusta kuin minulla. Tämä onkin minulle yllätys, Huttunen sanoo tiimin tiedotteessa.

– On mahtavaa saada tukea näin isolta ja upealta tiimiltä. Voin keskittyä vain ajamiseeni ja kehitykseen. Vaikka testasin Hyundain i20 R5:sta vain vähän aikaa, niin se tuntui heti todella hyvältä ajaa. Odotan ensi vuotta todella innoissani, Huttunen jatkaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat