Hyundai-tähdeltä iso vaatimus – ”Muuten menee itseluottamus”

Hyundain belgialaistähti Thierry Neuville starttaa kauden neljänteen MM-ralliin Kroatiassa sarjajohtajana.
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kolmen ajetun rallin jälkeen Neuvillen etumatka ennen Toyotan Elfyn Evansia on kuusi pistettä. Kroatiassa on ajettu MM-ralli kolme kertaa ja joka kerta voittajana on nähty Toyota-kuski. Neuville tosin pääsee vaativaan asvalttikisaan parhaalta mahdolliselta lähtöpaikalta.

– Kroatian ralli on yksi haastavimmista asvalttikisoista, missä olen koskaan kilpaillut. Pimeitä mutkia on paljon sekä erilaisia nyppyjä ja ylityksiä. Se on aika epätavanomaista asvalttirallille, Neuville summaa.

– Tykkään silti kisan haasteesta. Pätkien profiilit yhdistettynä leveisiin ja kapeisiin tieosuuksiin tekevät kisasta uniikin. Tiet ovat kuitenkin aika samanlaisia kuin Belgiassa, jos vettä sataa, joten siinä mielessä homma on tuttua.

Vielä viime viikolla sää Kroatian pääkaupungissa Zagrebissa oli helteinen, mutta kisaviikoksi lämpötila on tippunut 15 asteeseen ja sen allekin. Luvassa on myös pieniä sateita, mikä voi tehdä mutkien leikkauksista todella likaisia.

– Autossa pitää olla täydelliset säädöt sekä märälle että kuivalle kelille, koska keli on niin arvaamaton. Jos säädöt menevät pieleen, menee myös itseluottamus, Neuville toteaa.

Lue myös: MM-rallissa käytössä luova ratkaisu – tämä kaikki sinun pitää tietää Kroatian rallista

Neuville haluaa jatkaa vahvassa vireessä myös Kroatiassa. Kauden kolme ensimmäistä kisaa ovat tuoneet yhden voiton, nelostilan sekä viitossijan. Neuville on kunnostautunut eritoten sunnuntain sprinttikisoissa, mikä on tuonut toistaiseksi miehelle hienon potin pisteitä.

– Haluan podiumille Kroatiassa. On elintärkeää, että olemme kolmen joukossa, mikäli haluamme säilyttää MM-johtomme. Isoin tavoite on tietenkin olla korkeimmalla korokkeella, Neuville uhoaa.

Kroatian MM-ralli käynnistyy torstaina testipätkällä. Itse kisassa on luvassa 20 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy reilut 280 kilometriä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat