Hyundai-pomolta kritiikkiä norjalaiskuskille – ”Tämä on ollut raskas vuosi”

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain norjalaiskuski Andreas Mikkelsen ajoi päättyneellä kaudella odotuksiin nähden vaisun sesongin. Mikkelsenin onneksi hänellä oli kahden vuoden sopimus korealaisvalmistajan kanssa, mikä takasi ajopaikan vuodelle 2019.

Hyundai pohti jopa Mikkelsenin potkuja tai ainakin kisakalenterin supistamista, mutta sopimus on sopimus. Rallit.fin tietojen mukaan norjalainen turvautui jopa lakimiesten apuun. Summa summarum, Mikkelsen ajaa belgialaisen Thierry Neuvillen tavoin täyden 14 kisan sarjan. Dani Sordo joutui tyytymään kahdeksaan ja ralli-ikoni Sebastien Loeb kuuteen MM-koitokseen.

– Kyllä, hän ajaa kaikki 14 kisaa. Se oli lopulta helppo päätös, sillä meillä on sopimus ja haluamme kunnioittaa sitä, Hyundai-pomo Alain Penasse vahvistaa Autosportin verkkosivuilla.

Tilastojen valossa norjalaisen kausi oli heikko. Tiimikaveri Neuville ajoi kolme voittoa ja oli podiumilla kuusi kertaa sijoittuen MM-sarjassa niukasti toiseksi. Mikkelsen ei ajanut yhtään voittoa, saalisti vain yhden podiumin ja hävisi MM-pisteissä tallikaverilleen muhkeat 117 pistettä.

– Tämä on ollut raskas vuosi Andreakselle. Se ei ollut sitä, mitä me tai hän itse odotti. Meillä on ollut muutama kokous viimeisen kisan jälkeen ja me jatkamme töitä, jotta saamme parempia tuloksia aikaan, Penasse toteaa.

– Monte Carlossa me näemme, onko hän ottanut onkeensa näistä keskusteluista.

Myös Mikkelsen itse tiedostaa tilanteen.

– On tosi tärkeää, että pääsen takaisin parhaaseen iskuuni. Työskentelen tämän saman tiimin kanssa ensi vuonna ja olisi tosi tärkeää katkaista tämä negatiivinen kierre, norjalainen mietiskelee.

– Luulen, että tarvitsen yhden hyvä tuloksen, jotta voin taas rentoutua. Ehkä mietin ajamista liikaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat