Hyundai-pomo teki mielenkiintoisen paljastuksen tähtikuljettajansa ongelmasta

Keniassa ajettava Safari-ralli on ollut täyttä Kalle Rovanperän ja Toyotan näytöstä.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä johtaa rallia lauantain jälkeen yli kahden minuutin erolla tallikaveriinsa Takamoto Katsutaan nähden. M-Sport Fordin Adrien Fourmaux on kolmantena ja Toyotan Elfyn Evans neljäntenä.

Ensimmäinen Hyundai tuloslistalla on vasta viidentenä oleva Thierry Neuville. Belgialaista on käynyt jopa vähän sääliksi, sillä tuuriakaan ei ole ollut matkassa yhtään.

– Yksikään meidän autoistamme ei säästynyt ongelmilta tänään, Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul harmitteli.

Ei tosiaan säästynyt. Esapekka Lappi ja Ott Tänak keskeyttivät jo perjantaina ja molemmilla riitti ohjelmaa myös lauantaina. Neuvillen ongelmat yllättivät kuitenkin koko tiimin.

Neuville oli kiinni kakkossijassa lauantaiaamun lenkin jälkeen, mutta iltapäivällä hänen autonsa polttoainejärjestelmä petti. Tämän vuoksi belgialainen menetti rutkasti aikaa ja putosi viidennelle tilalle.

– Thierryn ongelma tänään oli jotain sellaista, mitä emme ole ennen nähneet, Abiteboul kummasteli.

– Meidän pitää nyt katsoa dataa ja polttoainesäiliötä, jotta voimme ymmärtää, mistä on kyse. Se oli todella vaikea juttu, sillä Thierry oli ennen sitä niin hyvässä asemassa, Abiteboul kertoi.

Rovanperä on ollut Kenian kuningas toistaiseksi, mutta suomalainen ajaa tällä kaudella vain puolikkaan kauden. Hyundain vertailukohde on näin ollen Elfyn Evans, joka ajaa koko kauden ja taistelee maailmanmestaruudesta.

– Vaikka kaikki tämä oli turhauttavaa, niin toisaalta hävisimme Elfynille vain kaksi pistettä. Katsotaan, mitä voimme tehdä huomenna. Tavoitteena on edelleen suojella MM-johtoa, Abiteboul linjasi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat