Hyundai-pomo läksytti rajusti Oliver Solbergia, isäpappa hermostui – ”Se oli ihan sairasta”

Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ruotsin lipun alla kilpailevan Oliver Solbergin ensimmäinen kausi Hyundain rallitallissa oli kaikkea muuta kuin helppo.

20-vuotias Solberg kilpaili kymmenessä MM-rallissa, joista hän keskeytti kuusi. Kenian MM-rallista kesäkuussa alkoi ikävä viiden keskeytyksen putki.

Oliverin isä, rallin maailmanmestaruuden vuonna 2003 voittanut Petter Solberg on palannut Kenian muistoihin norjalaisen Dagbladet-lehden sivuilla. Isä-Solberg kertoo tuohtuneensa Hyundai-pomon raivokohtauksesta nuorelle kuskilleen. Päällikköä ei nimeltä mainita, mutta todennäköisesti kyseessä on ex-tallipäällikkö Andrea Adamo, sillä tiimin toinen johtaja Alain Penasse oli saanut lähteä tallista juuri ennen Kenian kisaa.

Keniassa Oliver Solberg kolaroi autonsa jo testipätkällä ja keskeytti myös itse kisan jo heti perjantaiaamuna.

– Kaikki alkoi Safari-rallissa Keniassa. Se meni huonosti, kun Oliver ajoi ulos. Pomo oli todella suuttunut. Hän heitti puhelimensa maahan ja sanoi ironisesti: ”Tässä sitä sitten panostetaan nuoriin kuskeihin”. Sanoin hänelle, että hän ei voi käyttäytyä niin, Isä-Solberg tilittää Dagbladetin verkkosivuilla.

– Kolarin jälkeen Oliver oli tiimikokouksessa ja tuli sieltä aivan täristen takaisin. Kaikki se nähdään tällä filmillä (Team Solberg -sarja). Katsoin tuon yhden jakson eräänä päivänä ja se kaikki palasi mieleen. Se oli ihan sairasta. Olen ollut monessa mukana siitä lähtien, kun aloitin urani vuonna 1999, mutta tämä oli ihan eri tasolla.

Solbergien perheellä on itselläänkin paljon sananvaltaa rallivarikolla. Monessa liemessä keitetty äiti Pernilla Solberg kommentoi myös poikansa vaikeaa kautta.

– Uudessa tiimissä oli paljon uusia ihmisiä, joiden kanssa piti opetella toimimaan. Siellä oli uusi pomo ja uudet insinöörit. Meidän kaikkien piti opetella omat roolimme, äiti-Solberg sanoo.

– Oliverilla on nyt tiimi ympärillään, eikä meitä tarvita enää samalla tavalla. Hän on kasvanut vuoden aikana varmasti viisi vuotta henkisesti vanhemmaksi.

Vaikeuksista huolimatta perheessä uskotaan, että pojasta tulee vielä jonain päivänä mestari.

– Oliver on hemmetin vahva ja sitä pitääkin olla, että selviää tuollaisesta karusellista. Kaikkein tärkein asia on, että hänellä on perhe, jossa asioista voidaan keskustella ja kokemuksia jakaa. Hänellä on toki omat mielipiteensä, Petter Solberg summaa.

Katso alapuolelta Kenian MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,382706″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat