Huttusen nelivetodebyytti päättyi ojaan – ”Tuli oikosulku!”

Jari Huttunen
Jari Huttunen oli oivassa vauhdissa ennen ulosajoaan. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lauantaina Sastamalassa ajettu Autoglym Ralli oli 23-vuotiaan Jari Huttusen ensimmäinen ralli nelivetoautolla. Marcus Grönholmin manageroima Huttunen lähti kahdeksan erikoiskokeen kilpailuun miltei kylmiltään testaamaan Skoda Fabia R5-autoa kahden viikon päästä ajettavaa Neste Rallia varten.

Vähäisestä nelivetokokemuksestaan huolimatta Huttunen pääsi kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa heti kilpailun alussa huippuvauhtiin ja johti kovatasoista R5-luokkaa kilpailun tauolla. Toiseksi viimeisellä erikoiskokeella matka kuitenkin katkesi ulosajoon luokan kakkossijalta. Luokkavoittoon ajoi norjalainen Ole Christian Veiby, joka on näyttänyt kyntensä myös MM-sarjan WRC2-luokassa. Samalla Veiby kuittasi yleiskilpailun toiseksi nopeimman tittelin WRC-Hyundailla ajaneen Thierry Neuvillen jälkeen.

– Erikoinen tunnelma. Toisaalta olen erittäin iloinen omasta vauhdistani ja auton suorituskyvystä, mutta toisaalta olen tietysti pettynyt ulosajosta. Ajoimme siihen asti ilman turhia riskejä, joten vauhtimme oli varmasti kaikille yllätys. Sitten tuli itselleni oikosulku ja ajoin ihan selkeään mutkaan liian kovaa, auton perä nappasi penkkaan kiinni ja peli meni ympäri. Neste Ralli ei onneksi kuitenkaan tämän takia vaarannu, Huttunen sanoo.

Huttunen ehti kellottaa kuudella ajamallaan erikoiskokeella yhden pohja-ajan, neljä toiseksi nopeinta aikaa ja yhden kolmosajan. Testimielessä kilpailu täytti sille asetetut tavoitteet.

– Säädimme autoa joka huollossa ja saimme tehtyä siihen haluamiamme muutoksia. Myös etukäteen mietityttänyt nuotitus osui nappiin, yllätyksiä ei tullut eikä nuottia tarvinnut kertaakaan korjata. Auto on todella hyvä ja se osuu käteen, aikojen perusteella olimme WRC-autoa perässä noin sekunnin kilometrillä, ja se on mielestäni kelpo tulos. Vaikka auto on nutullaan, on tästä kuitenkin hyvä lähteä Neste Ralliin. Vauhti löytyi heti ja parempi oli ylittää raja täällä kuin vaikkapa Jyväskylän avauspäivänä.

Jari Huttusen tiivis kilpailutahti jatkuu jo ensi viikolla. Keskiviikkona hän matkustaa Itävaltaan, jossa on viikonloppuna vuorossa Rallye Weiz asfalttiralli Opelin tehdastallin Adam R2-autolla. Itävallasta tie vie suoraan Neste Rallin testeihin, jotka hän ajaa maanantaina 24.7. Neste Rallissa Huttunen kilpailee jälleen Skoda Fabia R5:llä.

Lähde: Jari Huttusen tiedotus

Lue myös nämä