Video: Hänninen lennätti soraa testeissä – ”Ei tarvitse tehdä uutta autoa”

Juho Hänninen Toytan testeissä
Kuvaus: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Juho Hänninen testasi tällä viikolla Toyotan WRC-autoa Jyväskylän lähistöllä valmistautuessaan heinäkuun lopulla ajettavaan Suomen MM-ralliin.

Hänninen keskittyi testeissä enimmäkseen jousitukseen.

– Nyt on pari viikkoa ralliin, niin pitää päättää millä iskareilla mennään, jotta pojat kerkeävät tehdä ralli-iskarit, Hänninen sanoi Rallit.fille.

Hänninen kertoi Yaris WRC:n tuntuvan hyvältä Keski-Suomen sorateillä.

– Autoon pitää olla tosi hyvä luotto, että pystyy kunnolla hyökkäämään rallissa. Meillä on vielä pari päivää aikaa ja ollaan kuitenkin jo niin lähellä, että ei tässä onneksi tarvitse tehdä uutta autoa, Hänninen veisteli.

Jyväskylän MM-ralli on suomalaiskuljettajille kauden kohokohta.

– Onhan se aika hienoa, kun on ensimmäistä kertaa käytännössä suomalainen tiimi ja pääsee kotikisaa ajamaan. Kyllähän ne odotukset voivat olla korkealla, mutta kyllä mä uskon, että auto sopii aika hyvin näille teille. Aika luottavainen olen sen suhteen.

Toyota Yaris on ollut yllättävänkin kovassa iskussa debyyttikaudellaan. Jari-Matti Latvala ajoi Toyota Gazoo Racingille avausvoiton jo kauden toisessa osakilpailussa Ruotsissa ja MM-pisteissä Latvala on kolmantena. Myös tallin muut kuljettajat, Hänninen ja Esapekka Lappi, ovat väläytelleet vauhtiaan. Sen vuoksi odotukset ovat korkealla ennen kotikilpailua.

– Varmaan aika moni odottaa voittoa. Eikä se ole mitenkään epärealistista. Uskon, että auton puolesta on hyvät mahdollisuudet siihen. Onhan se kuitenkin nähty, että aika moni muukin menee kovaa. Mutta olisi se varmaan hyvä jonkun Toyotan olla podiumilla, Hänninen naureskeli.

Katso video Hännisen testeistä jutun yläpuolelta!

Lue myös nämä