Huttuselle toinen merkittävä voitto viikon sisään: ”Tällä hetkellä kulkee hienosti”

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Jari Huttunen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lauantai-iltana päättyneen Puolan EM-rallin palkintokorokkeella juhlittiin sinivalkoisissa väreissä, kun nuori suomalaiskuljettaja Jari Huttunen ajoi ERC Junior U27 -luokan voittoon Opel Adam R2 -autollaan.

Rzeszow-asvalttirallin luokkavoitto oli Huttusen ja kartanlukija Antti Linnakedon ensimmäinen tämän vuoden EM-sarjassa. He voittivat luokan lopulta lähes kahden ja puolen minuutin erolla toiseksi ajaneeseen tshekkikuljettaja Filip Maresiin.

Marcus Grönholmin suojatti oli kilpailun jälkeen tyytyväinen suoritukseensa. Huttunen ja Linnaketo kellottivat yhdentoista erikoiskokeen reitillä kahdeksan pohja-aikaa.

– Periaatteessa voitto ratkesi jo rallin alkuvaiheessa, kun Chris Ingram ajautui ongelmiin, mutta ralli oli kyllä haastava. Tiet olivat pomppuisia ja niille tuli paljon irtosoraa, kun mutkia leikattiin ahneesti. Turhia riskejä emme ottaneet, auto toimi hyvin ja myös miehet kestivät yli 30 asteen helteen, Huttunen sanoi.

Luokkavoiton myötä Huttunen nousi luokan EM-pisteissä toiseksi ohi puolalaiskuljettaja Aleks Zawadan. Sarjaa johtava Huttusen tallikaveri Chris Ingram jäi Puolassa kahdeksanneksi, joten Huttunen kavensi samalla myös piste-eroa EM-sarjan kärkeen merkittävästi. Epävirallisen pistelaskun perusteella kärkikaksikon ero on kolmen ajetun osakilpailun jälkeen kahdeksan pistettä Ingramin hyväksi.

– En ole vielä ehtinyt nähdä virallista pistetilannetta enkä ole sitä liikoja ajatellut, mutta tärkeä voittohan tämä oli loppukautta ajatellen, se on selvää. Tällä hetkellä kulkee hienosti, kaksi viikkoa sitten voitto Itävallasta, viikko sitten Jyväskylästä ja nyt tämä, Huttunen kertoi.

Huttunen on ollut huippuvireessä, sillä viime sunnuntaina hän juhli WRC2-luokkavoittoa Jyväskylän MM-rallissa.

Rallin EM-sarja jatkuu elokuun viimeisenä viikonloppuna Tshekissä ajettavalla asvalttirallilla. Huttunen ja Linnaketo kilpailevat jo sitä ennen kahden viikon päästä Saksan MM-rallissa Opelin riveissä.

Lähde: Jari Huttusen tiedotus

Lue myös nämä