Huttunen mestaruustaistelusta: Kaikkeni yritän – lasketaan ne pisteet sitten!

Jari Huttunen
Jari Huttunen ajoi ulos Tshekin EM-rallissa. Kuva: Opel Motorsport.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalaiskuljettaja Jari Huttunen lähti viikonloppuna ajetussa Tshekin EM-rallissa jahtaamaan voittoa ja EM-sarjan Junior U27-luokan kärkipaikkaa. Tällä kertaa Huttusen ja kartanlukija Antti Linnakedon kilpailu päättyi ulosajoon lauantaina iltapäivällä rallin neljännellä erikoiskokeella.

Opelin tehdastallin Adam R2:lla kilpaileva Huttunen oli keskeytyshetkellä luokassa toisena vain 1,2 sekuntia kärkipaikasta. Hän johti kilpailua kaksi ensimmäistä erikoiskoetta, mutta kolmannella erikoiskokeella hän ajoi edellä lähteneen auton kiinni, ja ohituksessa kului sen verran aikaa, että kärkeen ehätti puolalaispilotti Aleks Zawada.

Huttusella oli Tshekeissä hyvä mahdollisuus nousta EM-sarjan kärkeen, sillä hänen pahin kilpakumppaninsa Chris Ingram keskeytti jo perjantai-iltana auton eturipustuksen petettyä. Ingram jatkoi kilpailua lauantaina, mutta aikarangaistuksen myötä hän oli kaukana kärjestä.

– Siltähän se nyt näyttää, että loppukauden kisoissa sekä Ingram että Zawada on pidettävä takana. Kaikkeni yritän ja lasketaan niitä pisteitä sitten sen jälkeen. Nyt on muutaman viikon tauko ennen seuraavaa osakilpailua, joten hetken voi vetää henkeä, sanoo Huttunen, joka on heinäkuun puolivälistä alkaen ajanut peräti kuusi rallia.

– Sehän tässä eniten harmittaa, että ajoimme ilman turhia riskejä Chrisin keskeytettyä. Tällaiset tilanteet pitää kuitenkin osata hallita ja nyt se ei onnistunut, mutta varmasti tästäkin opitaan jotakin. Emme päässeet jatkamaan kisaan sunnuntaina, joten pisteitä ei nyt herunut, Huttunen jatkaa tiimin tiedotteessa.

EM-sarjassa on jäljellä kaksi osakilpailua. Syyskuun puolivälissä kilpaillaan Italiassa asfaltilla ja lokakuun toisena viikonloppuna Latviassa sorarallissa. Tshekin epäonnistumisesta huolimatta Huttusen mestaruusmahdollisuudet ovat vielä omissa käsissä. Mestaruudesta taistelevat kiivaimmin Huttunen, Ingram ja Tshekin osakilpailun voittanut Zawada.

Lue myös nämä

  • Uusimmat