Hurjaa draamaa Dakarissa! Carlos Sainz oli jo matkalla helikopterilla sairaalaan – päätti palata takaisin aavikolle

Audi-kuski Carlos Sainz koki kovia Dakar-rallin yhdeksännellä etapilla tiistaina.
Carlos Sainz
Carlos Sainz. Kuva: DPPI / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sainz kaatoi Audinsa tiistain etapin alkuvaiheissa, kun kilpuri meni hiekkadyynin ylityksessä nokan kautta ympäri. Sainz loukkasi itseään rytäkässä ja hänet ehdittiin jo laittaa helikopterikyydillä kohti Saudi-Arabian pääkaupunki Riadia ja sairaalahoitoa.

Sisukas 60-vuotias espanjalainen kuitenkin päätti kesken helikopterilennon, että kivut eivät olekaan liian kovia. Helikopteri kääntyi takaisin ja Sainz palasi odottamaan kolaripaikalle tiimin huoltoautoa.

https://twitter.com/dakar/status/1612739851677478912

Sainz ja kartanlukija Lucas Cruz olivat menettäneet pelin jo ennen tiistain kaatoaan. Audi on kokenut Dakar-rallissa tänä vuonna monta takaiskua, sillä Stephane ”Mr. Dakar” Peterhansel joutui keskeyttämään kisan kokonaan kartturi Edoaurd Boulingerin loukkaantumisen takia. Myös ruotsalainen Mattias Ekström on tippunut kauas kärjestä.

Toyotan Nasser Al-Attiyah jatkaa voittonsa puolustamista hyvissä asetelmissa. Vaikka qatarilainen hävisikin etapilla 11 minuuttia, on miehen etumatka kokonaistilanteessa tunnin ja 22 minuuttia ennen toista Toyota-kuskia Lucas Moraesia.

– Fiilis on ihan hyvä. Etappi sujui kohtuullisesti, vaikka avasimme tietä koko matkan. Ei ollut missään nimessä helppoa, sillä vettä oli paljon reitillä ja autosta oli pidettävä tarkasti huolta, Al-Attiyah kommentoi.

Monia haasteita kisan aikana kokenut Sebastien Loeb nousi tiistaina jo kolmannelle tilalle, kun Toyotan Henk Lategan menetti rutkasti aikaa tippuen toiselta sijalta neljänneksi. Toinen sija on Loebilla reilun 20 minuutin päässä, mutta kärkeen matkaa on niin paljon, ettei sitä ajamalla kiinni saa ilman Al-Attiyahin ongelmia.

– Etappi meni tosi hyvin ja ajoimme vahvasti. Joissain paikoissa menetin vähän aikaa, koska moottoripyörien tekemät ajolinjat menivät väärään suuntaan. Meidän piti kääntyä ympäri ja etsiä oikea reitti. Siinä meni ehkä seitsemän minuuttia aikaa. Tilanne oli kuitenkin vaikea myös kaikille muille, Loeb kertasi.

Keskiviikkona Dakar-rallissa on ohjelmassa lyhyehkö 114 kilometriä pitkä etappi. Luvassa on kuitenkin rajuja aavikko-olosuhteita, joten reitti ei ole helppo. Siirtymäosuutta päivälle mahtuu lisäksi päälle 500 kilometriä.

Dakar-ralli loppuu 14 etapin jälkeen ensi sunnuntaina.

Dakar-rallin kokonaistilanne etapin 9/14 jälkeen:

 1. Nasser Al-Attiyah Toyota 31.02.58
 2. Lucas Moraes   Toyota +1.21.57
 3. Sebastien Loeb  BRX   +1.43.08
 4. Henk Lategan   Toyota +1.46.23
 5. G. de Villiers  Toyota +2.04.17
 6. Romain Dumas   Toyota +2.25.51
 7. Martin Prokop   Ford  +2.43.56
 8. Brian Baragwanath Century +2.49.96
 9. Wei Han      SMG   +3.32.15
10. Juan C. Yacopini Toyota +3.52.52

Lue myös nämä

 • Uusimmat