Henri Hokkalan huikea lento jatkuu rallin SM-sarjassa – ”Joutui painimaan oman mielen kanssa”

Henri Hokkalalle ei löytynyt pysäyttäjää viikonloppuna ajetussa Pohjanmaan SM-rallissakaan.
Henri Hokkala ja Kimmo Pahkala
Henri Hokkala (oik.) ja Kimmo Pahkala olivat jälleen ykkösiä. Kuva: Toni Ollikainen / AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hokkalan mestaruusjuna puksuttaa vahvasti eteenpäin SM4-luokassa. Tikkakoskelalainen otti näytöstyyliin jo neljännen perättäisen luokkavoittonsa SM-sarjassa ja vankisti merkittävästi pistejohtoaan.

Toni Herranen oli ennen Pohjanmaa-rallia Hokkalan lähin uhkaaja pistetaulukossa, mutta Herranen täräytti ulos heti ensimmäisellä erikoiskokeella. Hokkalalla oli varaa ajaa varmistellen koko lauantai, mutta voitto tuli silti yli minuutin marginaalilla Kristian Niemiseen.

Sadekeli hankaloitti huomattavasti kuljettajien urakkaa Seinäjoen ympäristössä.

– Keli teki tepposet, ja oman mielen kanssa joutui painimaan, että mikä on oikea vauhti. Vauhdillisesti olemme olleet alueella, ja kun auto on toiminut koko ajan, niin tulokset ovat olleet sen mukaisia, Hokkala arvioi.

Haastavaksi osoittautunut rallin seitsemäs erikoiskoe pudotti Niko Patajoen ja Tuomas Välilän palkintosijoilta. Kakkossijan pääsi näin kuittaamaan Nieminen, joka oli sijoituksissa pudonnut aiemmin peräti viidenneksi tekniikkamurheiden takia.

Jooa Iivari täydensi SM4-luokan palkintopallin ottamalla ensimmäisen yleisen luokan palkintosijansa.

Pohjanmaalla nähtiin ensimmäistä kertaa tositoimissa Toyotan MM-rallitallin uuden junioriohjelman kokelaskolmikko. Maaliin kolmikosta selvisivät neljänneksi ajanut Yuki Yamamoto sekä viidenneksi sijoittunut Hikaru Kogure. Ohjelman kolmas suojatti, Nao Otake keskeytti tekniseen vikaan kisan viidennellä erikoiskokeella.

Renault Clio -kilpureilla ajaneilla japanilaiskuljettajilla riitti vielä haasteita, mutta huomattavaa on se, että kyseessä oli heille vasta ensimmäinen ralli Suomessa ohjelman alkamisen jälkeen. Yamamoto ja Kogure jäivät luokkavoittaja Hokkalasta lopulta miltei viisi minuuttia.

Hokkala kasvatti luokkajohtonsa peräti 29 pisteeseen ja on hyvässä vauhdissa menossa kohti mestaruutta. Nieminen on pistetaulukossa toisena ja keskeyttänyt Herranen kolmantena.

Pohjanmaan SM-ralli, SM4-luokan tulokset:

1. Henri Hokkala   Ford 1.14.03,7
2. Kristian Nieminen Ford  +1.15,0
3. Jooa Iivari    Ford  +1.26,4
4. Yuki Yamamoto   Renault +4.38,5
5. Hikaru Kogure   Renault +4.58,5

SM4-luokan pistetilanne (5/7 osakilpailua):

1. Henri Hokkala  100
2. Kristian Nieminen 71
3. Toni Herranen   70
4. Benjamin Korhola 47
5. Jesse Kallio   40

Lue myös nämä

 • Uusimmat