Henri Haapamäki tykitti voittoon rallicrossin SM-avauksessa – ”Vehkeet olivat aivan herran hallussa”

Rallicrossin SM-sarjan kauden 2022 ensimmäinen osakilpailu ajettiin lauantaina Jalasjärvellä, Murtoharjun moottoriradalla.
Henri Haapamäki
Henri Haapamäki. Kuva: Toni Ollikainen/Tonigraphs
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime vuonna debyyttikaudellaan pronssimitalille SuperCar-luokassa ajanut Sastamalan Autourheilijoiden Henri Haapamäki avasi toisen kautensa sarjan pääluokassa voitolla. 

Jalasjärven osakilpailu starttasi perjantai-illan vapailla harjoituksilla, jossa odotetusti kovinta vauhtia piti viime vuoden Suomen mestari Jere Kalliokoski. Haapamäki oli harjoitusten kolmas Mika Liimataisen jälkeen. Järjestys oli siis sama kuin viime vuoden mitalitaulukko. 

Lauantain alkuerät sujuivat nousujohteisesti. Ensimmäisessä alkuerässä Haapamäki stumppasi Ford Fiestansa lähtöön ja oli oman eränsä kolmas. Toisen alkuerän lähtö onnistui jo huomattavasti paremmin, mutta rengasrikko tiputti sastamalalaisen eränsä toiseksi. Viimeisessä alkuerässä Haapamäki jäi lähdössä Mika Maliselle, mutta pääsi ohituksen jälkeen ajamaan lopulta helppoon erävoittoon. Kokonaistuloksissa Haapamäki oli kolmen alkuerän jälkeen neljäs.  

– Hiukan oli lähtöparametrit pienellä ekassa lähdössä ja siinä jäätiin sitten jalkoihin. Toisessa sain jo paremmin juonesta kiinni ja lähtökin sujui, harmillisesti vaan oikea eturengas sanoi sopimuksen irti. Kolmas olikin sitten jo hyvää tekemistä ja siitä erävoitto. Ihan mukavat asetelmat lähteä semifinaaleihin, Haapamäki kertoi alkuerien jälkeen. 

Eturivistä Kalliokosken vieressä toiseen semifinaaliin lähtenyt Haapamäki otti huippustartin ja sai pidettyä ensimmäiseen mutkaan tultaessa kovimman kilpakumppanin takanaan. Haapamäki paahtoi loppuerän huikeassa lennossa ja sai pidettyä Kalliokosken takanaan loppuun saakka. Palkinnoksi erävoitosta Haapamäki pääsi starttaamaan finaaliin eturivistä. 

Finaalissa Haapamäki sai hyvän jälleen loistavan lähdön ja piti uhkaajat takanaan koko viisikerroksisen finaalin ja ajoi ensimmäiseen voittoonsa SuperCar-luokassa. Maalissa Haapamäki otti yleisön ja nousi auton katolle tuulettamaan raivoisasti. 

Haapamäen vierestä eturivissä startannut Liimatainen ajoi toiseksi ja hallitseva Suomen mestari Jere Kalliokoski kolmanneksi. 

– Starttia hiukan pelkäsin, kun ei olla tänä vuonna ensimmäistäkään sadekelin starttia treenattu. Lähtö onnistui kuitenkin hienosti ja sain hyvin pitoa. Ensimmäiseen mutkaan tultaessa vehkeet olivat kuitenkin aivan herran hallussa ja jouduin jopa ajamaan vähän radan sivuun, että sain pitoa. Siitä tuli mustavalkoinen lippu, sen jälkeen otin vain tarkasti sisämutkia nuollen, on se pitkä tuo viisi kierrosta kun joutuu hiljaa ajamaan, Haapamäki kertasi finaalilähtöä. 

– Ääni on mennyt ja huudettu käheäksi. Onhan se aika hienoa voittaa sarjan kuninkuusluokassa, varsinkin kun rinnalla on todella kovaa porukkaa, jotka on panostaneet kalustoon ja me taas ollaan talkoohengellä toimiva porukka, Haapamäki tunnelmoi. 

Rallicross SM-sarjan toinen osakilpailu ajetaan Joensuussa 30.-31.7. 

Tulokset – Rallicross SM, Jalasjärvi

1. Henri Haapamäki
2. Mika Liimatainen
3. Jere Kalliokoski
4. Jari Putkinen
5. Ari-Pekka Niemi

Pisteet – Rallicross SM, 1/5 osakilpailua

1. Mika Liimatainen 27p
2. Henri Haapamäki  27p
3. Jere Kalliokoski 24p
4. Antti Suutarinen 20p
5. Ari-Pekka Niemi  17p

Lue myös nämä

  • Uusimmat