Quantcast

Heikki Kovalaisen dominointi jatkui Japanissa – ”Olen hieman yllättynyt”

Heikki Kovalainen nappasi jo kauden viidennen voittonsa Japanin rallisarjassa sunnuntaina.
Heikki Kovalainen ja Sae Kitagawa
Heikki Kovalainen ja kartturi Sae Kitagawa ajoivat mestareiksi Japanissa. Kuva: Rally Team Aicello
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skoda Fabia R5 -autolla ajanut Kovalainen nappasi Kamuy-rallin voiton 13,5 sekunnin turvin ennen Subarua käskyttänyttä Toshihiro Araita. Kolmanneksi sijoittui Toyotan Norihiko Katsuta, jonka poika Takamoto kisaa Toyotan WRC-tiimissä.

Kovalainen ajoi nelivetoautolla nyt ensi kertaa kilpaa soralla. Kilpailussa ajettiin kymmenen erikoiskoetta, joille Kovalainen tykitti kuusi pohja-aikaa. Ykköstila ei silti tullut helpolla, sillä Arai nousi sunnuntaina aamupäivän lenkillä vain puolentoista sekunnin päähän suomalaisesta. Kovalainen kuitenkin rykäisi iltapäivällä tarvittavan eron.

– Sehän meni ihan hienosti. Jälleen iltapäivän pätkillä pitoa oli paljon enemmän ja yritin puskea kovempaa. Varsinkin ysipätkällö hyökkäsin kunnolla, liki kuuden sekunnin pohjat rallin toiseksi viimeiselle pätkälle ajanut Kovalainen summasi tiiminsä Facebook Live -lähetyksessä.

– Auto tuntui hyvältä koko kisan ajan. Joitain pieniä virheitä sinne sattui matkan varrelle, mutta ei mitään isompaa. Olen hieman yllättynyt, että onnistuin voittamaan, sillä en ole tällä autolla ennen soralla kisannut, suomalaiskuski jatkoi.

Kovalainen antoi myös Aicello-tiimilleen isot kehut.

– Auto on tuntunut hyvältä heti testeistä lähtien ja sitä on helppo ajaa. Iso kiitos kaikille.

Japanin rallisarjassa ajetaan vielä kaksi osakilpailua. Sarja jatkuu Hokkaidon saarella sorakisalla syyskuussa. Kauden päätösralli kaasutellaan lokakuussa Takayamassa.

Suomalaiskuski on voittanut viisi Japanin rallisarjan kuudesta osakilpailusta. Kovalaisen ylivoima Japanissa on ollut murskaavaa. Entinen F1-kuski on ajanut yhteensä 43 pohja-aikaa, kun Katsutalla ja Arailla molemmilla on vain kolme ykkösaikaa koko kaudelta.

Kovalainen osallistuu myös marraskuussa ajettavaan MM-kauden päätösralliin Japanissa.

ARK Rally Kamuy, lopputulokset:

1. Heikki Kovalainen Skoda 49.40,1
2. Toshihiro Arai  Subaru +13,5
3. Norihiko Katstua Toyota +23,6
4. Osamu Fukunaga  Skoda  +36,5
5. Takuma Kamada   Subaru +39,2
6. Fumio Nutahara  Toyota +39,7

Lue myös nämä

 • Uusimmat