Henri Haapamäeltä rehti tunnustus – ”Kaikkeni yritin, mutta sähköauton kyyti ei vain riitä polttomoottoreita vastaan”

Henri Haapamäki
Henri Haapamäki. Kuva: Toni Ollikainen / Tonigraphs
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime viikonloppuna OuluZonessa ajettiin RallyX Nordic-sarjan viides ja kuudes osakilpailu. Sastamalan Autourheilijoiden Henri Haapamäki oli edellisen Höljesin kisaviikonlopun tapaan mukana SweepBank-tiimin täyssähköisellä Ford Fiestalla SuperCar-luokassa. 

Lauantain kolmessa alkuerässä Haapamäki ajoi kokonaistuloksissa sijalle 12. Alkuerät eivät sujuneet Haapamäen suunnitelmien mukaan ja varsinkin kolmannessä alkuerässä Haapamäellä oli myös epäonnea matkassa, kun Fiestan molemmat takapyörät puhkesivat ja tuloksena oli spinnaus, jonka jälkeen matka jatkui nilkuttaen maaliin.
Semifinaalissa Haapamäki sai hyvän lähdön ja piti hallussaan hetken aikaa kolmatta sijaa mutta lopulta lopulta polttomoottoriautot kuittasivat ohi ja finaalipaikka jäi haaveeksi. Lauantain kokonaistuloksissa Haapamäki oli 12:s.
– Mielestäni semifinaali sujui ihan hyvin. Pääsin lähdössä kolmanneksi, mutta pikkuhiljaa jokerikierroksen aikana porukkaa meni ohi. Onneksi huomenna on uusi päivä, koetetaan parantaa sinne, Haapamäki kertoi lauantain kisapäivän päätteeksi.
Sunnuntain alkuerät sujuivat Haapamäeltä hieman lauantaita paremmin, tuloksina eristä sijat 9, 8 ja 9. Polttomoottoriautoja vastaan kyyti ei kuitenkaan riittänyt.
– Valitettavasti sähköauton kyyti ei ihan riitä polttomoottoriautoja vastaan, vaikka kaikkeni yritin ja autoa säädettiin mieleiseksi. Hyviä välähdyksiä ja yksittäisiä kierrosaikoja, mutta kokonaisuutena ei vaan kerta kaikkiaan kulku riitä.
Ensimmäisessä semifinaalierässä mukana ollut Haapamäki ajoi upeasti kolmanneksi Niclas Grönholmin ja Juha Rytkösen jälkeen, joka olisi riittänyt finaalipaikkaan. Tuomaristo lätkäisi kuitenkin Haapamäelle kolmen sekunnin aikasakon kosketuksesta kilpakumppani Sondre Evjeniin, joka nousi Haapamäen sakon myötä kolmanneksi.
– Ei auta mikään, säännöt on sääntöjä. Kerrankin olisi ollut lyönti kohdillaan ja tuurikin meidän puolella. Ehdin jo tuulettamaankin kolmospaikkaa, kunnes tuli tieto aikasakosta. Kosketus Evjeniin oli todella pieni, mutta toisaalta sen jälkeen nousin kolmanneksi.
Kokonaistuloksissa Haapamäki oli sunnuntain kilpailun yhdeksäs.
– Tämän päivän finaali olisi ollut todella upea huipennus tälle viikonlopulle, kun sattui koko viikonlopun paras ajo juuri tähän lähtöön. Tottakai tämä harmittaa vietävästi. Iso kiitos jälleen SweepBank-tiimille ja kaikille tukijoille tästä mahdollisuudesta, Haapamäki päätti.
Haapamäen kausi jatkuu seuraavaksi kotimaan Rallicross SM-sarjan Jalasjärven kilpailulla, joka ajetaan lauantaina 10.7.

Lue myös nämä

  • Uusimmat