Quantcast

Hyundain WRC-kuskia ei huoleta tallin lukuisat keskeytykset – ”Näittekö sen kiven, mihin Tänak osui!?”

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitallin belgialaistähti Thierry Neuville selvisi ainoana tiiminsä kuskina ”puhtain paperein” maaliin sunnuntaina päättyneesssä Sardinian MM-rallissa. 

Neuville selvisi ruutulipulle kolmantena ja nappasi kisan päättäneeltä Power Stage -erikoiskokeelta korkeimmat pisteet. Tulos oli loistava ottaen huomioon, ettei Neuville ollut missään vaiheessa sinut i20 WRC:n kanssa.

– En vain saanut hyvää ajofiilistä ja olin vähän hukassa vauhtini kanssa. Ott (Tänak) ja Seb (Ogier) olivat paremmassa vauhdissa. Varsinkin ensimmäisillä ajokerroilla olin isoissa ongelmissa. Toiset lenkit menivät jo paremmin. Jossain vaiheessa ajattelin, että nyt pitää vain ajaa varmasti ja keskittyä ottamaan pisteitä Powerilta, Neuville summasi.

Hyundain Tänak keskeytti jo toisen kisan peräjälkeen, kun auton takapään jousitus petti röykkyisillä erikoiskokeilla. Neuville ei ole huolissaan autonsa kestävyydestä. Kyseessä oli lähinnä huono tuuri.

– Näittekö sen kiven koon, mihin Tänak osui?! En usko, että kenenkään auto olisi kestänyt sitä iskua. Voi olla, että me kärsimme hivenen enemmän joitain pieniä iskuja täällä Sardiniassa ja ehkä sen eteen on tehtävä jatkossa töitä, Neuville aprikoi.

– Tiimi keskittyy nyt kovasti myös uuteen autoon. Me tiedämme hyvin, mitä asioita pitää ratkaista, että se tulee olemaan vahva auto.

Portugalissa pari viikkoa sitten Neuville oli kärkivauhdissa, mutta oma ajovirhe aiheutti keskeytyksen. Sardiniassa toimivat säädöt rajuilla sorapätkille olivat mystisesti kadonneet.

– Portugalissa auto tosiaan toimi hyvin. Meillä on vielä testejä tulossa, joten toivottavasti löydämme säädöt takaisin ennen Safari-rallia. Siitä tulee uusi ja mielenkiintoinen seikkailu meille kaikille. Odotan kuitenkin sitä innolla, sillä tykkään haasteista.

Rallin MM-sarja jatkuu kesäkuun loppupuolella ajettavalla Kenian osakilpailulla.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,380274″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat