Heikki Kovalaiselle uusi meriitti ”uran vaikeimmassa rallissa”

Heikki Kovalaisella on kulkenut japanilaisilla rallierikoiskokeilla tänä vuonna.
Heikki Kovalainen ja Sae Kitagawa
Heikki Kovalainen ja kartturi Sae Kitagawa ajoivat mestareiksi Japanissa. Kuva: Rally Team Aicello
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viikonloppuna ajetussa Montre-rallissa Kovalainen jätti muut kuljettajat selvästi taakseen. Kovalainen nappasi jo kauden neljännen voittonsa Japanin rallisarjassa yli kahden ja puolen minuutin marginaalilla.

Asvaltilla ajettu Montre-ralli kuului myös Aasian-Tyynenmeren rallisarjaan (APRC). Kovalainen oli ilmoittautunut tähänkin kisaan ja pokkasi voiton yli viiden minuutin turvin.

– Se oli minulle ensimmäinen voitto FIA:n (Kansainvälinen autoliitto) alaisessa rallisarjassa. Olen erittäin tyytyväinen, että minulla on nyt sellainen saavutus, Kovalainen kertoi japanilaisen Rallyplus.net-sivuston mukaan.

Kilpailun avauspäivä tarjosi kovan haasteen kuljettajille. Märät ja mutaiset asvalttibaanat koituivat useamman kuljettajan kohtaloksi.

Kovalaisellakin oli omat ongelmansa Skoda Fabia R5 -auton ratissa kinkkisissä olosuhteissa.

– Meillä oli yksi rengasrikko ja iso osuma suojakaiteeseen, mutta Aicello-tallin Fabia R5 selviytyi. Tämä oli urani toistaiseksi vaikein ralli, joten olen erittäin tyytyväinen, että pääsin maaliin, Kovalainen kiteytti sosiaalisessa mediassa.

Kovalaisen rallikausi Japanissa jatkuu vajaan kuukauden kuluttua, kun pisteistä ajetaan Hokkaidon saaren sorateillä Kamuy-rallissa.

Katso alta video Kovalaisen suorituksesta erikoiskokeella, jolla hän kolautti Fabiaa kaiteeseen. Tilanne näkyy kohdasta 10:30 eteenpäin.

Lue myös nämä

  • Uusimmat