Marcus Grönholm repäisee: Toyotan WRC-autolla Ruotsin MM-ralliin!

Marcus Grönholm. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm tekee yhden kilpailun mittaisen paluun MM-sarjaan.

Grönholm tiedotti tiistaina, että hän osallistuu helmikuussa ajettavaan Ruotsin MM-ralliin. Eikä millä tahansa kalustolla: inkoolainen saa käyttöönsä Tommi Mäkisen johtaman Toyota Gazoo Racing -tallin Yaris WRC -auton, jolla saavutettiin valmistajien maailmanmestaruus viime kaudella.

Grönholm täytti viime vuonna 50 vuotta ja nyt hänen on aika nauttia itselleen antamasta lahjastaan.

– Tässä on kyse siitä, että lähden nautiskelemaan synttärilahjastani Ruotsin rallin hienoille teille. Sieltä on monia unohtumattomia muistoja ja voitinhan siellä ensimmäisen MM-rallinikin vuonna 2000. Nyt siis lähden kisaan mukaan vielä kerran, Ruotsin MM-rallin viisi kertaa voittanut Grönholm kertoo.

Grönholmin kartanlukijaksi istuu tuttu mies ralliuran ajalta eli Timo Rautiainen, joka toimii nykyään Kansainvälisen autoliiton FIA:n WRC-rallikomission varapuheenjohtajana. Rautiainen hakee tuntumaa nuotinlukuun Arctic Lapland -rallissa F1-kuljettaja Valtteri Bottaksen kartturina.

– Timolla on varmasti homma hyvin hallussa edelleen, joten nuoteista ei niiltä osin tarvitse huolehtia. Ruotsissa hän saa sitten vähän kuin samalla palan synttärikakkuani, Grönholm veistelee.

Rallicrossin MM-sarjassa omaa GRX-tiimiä pyörittävä Grönholm täyttää 51 vuotta viikkoa ennen paluutaan ralliteille.

– Ajan vähän niin kuin jo yli-ikäisenä tämän rallin, joten sen mukaan mennään. Lähtöpaikka tulee olemaan kyllä hyvä muiden takana, joten eiköhän sitä kuitenkin jotain keksitä, Grönholm naureskelee.

”Suuri kiitos Tommille”

Tärkeänä tekijänä Ruotsin ralliin osallistumisessa on se, että Grönholm saa alleen Yaris WRC:n. Huippuautolla osallistuminen kutkuttaa entistä mestaria.

– Toyotalla rallin ajaminen on tietysti kova juttu. Todella suuri kiitos kuuluu Mäkisen Tommille, joka suostui ideaani. Eikä minun tarvinnut sillä tavoin edes kovasti painostaa, Grönholm kiittelee entistä kovaa kilpakumppaniaan Mäkistä, jonka kanssa hän kävi aikoinaan tiukat taistelut muun muassa Ruotsin ralleissa.

Grönholm nousi juuri Toyotalla rallimaailman tietoisuuteen ennen lopullista läpimurtoaan maailman huipulle Peugeot’lla. Grönholm pääsee vielä testaamaan Yaris WRC:tä ennen Ruotsin rallia.

– Tarkoitus on ajaa mahdollisimman paljon kilometrejä ja saada sitä kautta hyvä tuntuma autoon. En aio hukata aikaa säätämiseen, vaan otan autoon valmiit säädöt, jotka jo koettu Toyota Gazoo Racingillä sopiviksi.

Ruotsin MM-ralli ajetaan 14.-17. helmikuuta. Toyotalla on kilpailussa peräti neljä WRC-autoa, sillä mukana ovat myös Jari-Matti Latvala, Ott Tänak ja Kris Meeke.

Jaa uutinen