Fordin Rally1-hybridiauto tekee vihdoin kisadebyyttinsä myös Englannissa

Vuoden 2022 alussa rallin MM-sarjaan tullut hybriditeknologia tekee vihdoin debyyttinsä myös Englannissa.
Jourdan Serderidis
Jourdan Serderidis. Kuva: M-Sport Ford WRt
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kreikkalaisbelgialainen liikemies Jourdan Serderidis ajaa Ford Puma Rally1 -kilpurilla maaliskuun 11. päivä ajettavassa Malcolm Wilson -rallissa. Kyseinen kisa on saanut nimensä M-Sportin nokkamieheltä ja se kaasutellaan lähellä tallin päämajaa Cumbriassa Luoteis-Englannissa.

https://twitter.com/MSportLtd/status/1626514203350601730

Serderidis kilpaili Ford Pumalla kauden avanneessa Monte Carlon MM-rallissa. Herrasmieskuski taipui kärjelle vajaat 27 minuuttia ollen sijalla 24 lopputuloksissa. Mies oli mukana Rally1-autolla myös helmikuun alun Otepään talvirallissa Virossa.

– Se oli itse asiassa Richin (tallipäällikkö Millener) ieda, koska ongelmana oli, että en voi osallistua Meksikon rallin testeihin. Silloin olen lomella, joten hän ehdotti minulle tätä kisaa. Itselleni se sopii paremmin, koska tykkään muutenkin, että pääsen ajamaan rallirytmillä, enkä vain kurvailemaan testeissä, Serderidis kommentoi Dirtfish-sivustolla.

– Minulle on tärkeintä ylläpitää ajorytmiä, eikä kokeilla eri säätöjä. Saan kuitenkin siinä puolessa apua Ottilta (Tänak) ja Pierre-Louisilta (Loubet). Oma ajotyylini on enemmänkin Pierren kaltainen kuin Ottin, mutta voin silti oppia heidän säädöistään Meksikoa ajatellen.

Serderidiksen vakiokartturi Frédéric Miclote ei pääse mukaan Englantiin, mutta miehen rinnalla istuu paremmin kuskina tunnettu Grégoire Munster. Serderidis on tukemassa vahvasti Munsterin uraa ja liikemies suunnittelee ajattavansa Luxemburgin ja Belgian passit omaavaa Munsteria myös Rally1-autolla vielä tämän kauden aikana MM-sarjassa.

– Siitä tulee jotain todella erityistä. Jos olen liian hidas, niin pyydän Grégoirea ajamaan, Serderidis naureskelee.

Uutisen perusteella Serderidis vahvisti samalla osallistumisensa ensi kuun Meksikon ralliin, jonka osallistujalista julkistetaan virallisesti vasta ensi viikolla.

Malcolm Wilson -rallissa tullaan näkemään myös toinen M-Sportin kuljettaja, sillä Adrien Fourmaux ajaa kilpailun Rally2-luokituksen autolla.

Katso alapuolelta Ruotsin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat