Ford-kuskin kenraaliharjoitus päättyi tekniseen vikaan, Skodan uusi kilpuri osoitti jälleen voimansa

M-Sport Fordin rallitallista tuttu Pierre-Louis Loubet haki viikonloppuna tuntumaa kauden 2023 ensimmäiseen MM-ralliin.
Pierre-Louis Loubet
Pierre-Louis Loubet. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Loubet kurvaili testimielessä Ranskassa ajetun kansallisen Devoluyn talvirallin. Ford Fiesta Rally2 -autolla kisannut korsikalainen joutui kuitenkin keskeyttämään seitsemännellä erikoiskokeella teknisen vian vuoksi. Ajamatta jäi kuitenkin vain pari viimeistä pikataivalta, joten Loubet sai hyvin tuntumaa jäisestä ja lumisesta asvaltista ikonista Monte Carlon MM-osakilpailua varten.

Loubet’n kannalta kilpailu oli tärkeä myös toisenlaisen testin kannalta, sillä Thierry Neuvillen rinnalta tunnettu Nicolas Gilsoul luki Loubet’lle ensimmäistä kertaa nuottia talvirallissa. Gilsoul on tyrkyllä Loubet’n kartanlukijaksi ensi kaudella, sillä Vincent Landais loikkasi Sebastien Ogierin kyytiin.

Ylivoimaiseen voittoon haastavassa talvirallissa ajoi venäläiskuski Nikolai Grjazin, joka kilpaili Skodan uudella RS Fabia Rally2 -autolla. Loubet’n keskeytyksen jälkeen ykköstila tuli yli neljän minuutin marginaalilla ennen Jonathan Hirschia.

Skoda RS Fabia Rally2 -autoa ei ole vielä lyöty rallipikataipaleilla. Andreas Mikkelsen ajoi marraskuussa voittoon auton debyyttikisassa Lausitz-rallissa Saksassa ja nyt uutukaiselle napsahti jo toinen voitto yhtä monessa kisassa.

Loubet’n sopimusta M-Sportin kanssa ei ole vielä julkistettu, mutta miehen jatkoa brittitiimissä pidetään varmana. Toistaiseksi M-Sport on julkistanut vain virolaistähti Ott Tänakin kontrahdin.

Rallin MM-sarjan uusi kausi starttaa Monte Carlosta 19.-22. tammikuuta. Kisan ilmoittautumisaika umpeutuu jo tämän viikon perjantaina.

Rallye National Hivernal du Dévoluy, tulokset:

1. Nikolai Grjazin  Skoda 1.15.27,9
2. Jonathan Hirschi VW      +4.05,9
3. Damien Oberti    Citroen +5.34,4
4. Philippe Baffoun Citroen +9.59,7
5. Thibaut Poizot   Subaru +12.02,1

Katso alapuolelta kuskien tyylinäytteitä Rallye National Hivernal du Devoluy -kisasta. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat