FIA:n uudella puheenjohtajalla vankka rallitausta – suomalaiselle lakimiehelle merkittävä rooli

Mohammed ben Sulayem
Mohammed ben Sulayem. Kuva: FIA
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kansainvälisen autoliiton uudeksi puheenjohtajaksi on valittu arabiemiirikuntalainen Mohammed bin Sulayem. 60-vuotias Sulayem seuraa tehtävässään Jean Todtia, joka toimi järjestön puheenjohtajana 12 vuoden ajan.

Valinta on historiallinen, sillä bin Sulayem on ensimmäinen kansainvälisen autoliiton puheenjohtaja, joka on valittu Euroopan ulkopuolelta.

– Olen todella otettu, että minut on valittu tähän tehtävään. Kiitän kaikkia moottoriurheiluseuroja tuesta ja luottamuksesta. Haluan ilmaista kiitollisuuteni Jean Todtille, joka johti järjestöä menestyksekkäästi 12 vuotta. Olen sitoutunut tähän tärkeään työhön ja haluan viedä moottoriurheilua maailmanlaajuisesti eteenpäin, bin Sulayem kommentoi.

Uudella puheenjohtajalla on varsin vankka tausta ralliautoilussa, sillä hän ajoi muun muassa 23 MM-rallia 1980- ja 1990-luvuilla. Hän on myös voittanut Lähi-idän rallimestaruuden peräti 14 kertaa.

FIA:ssa bin Sulayem on toiminut Maailman moottoriurheiluneuvostossa vuosina 2008–2013 ja uudelleen vuodesta 2017 lähtien.

Puheenjohtajavaalissa hänen vastaehdokkaanaan oli englantilainen Graham Stoker. Mohammed bin Sulayem sai 61,6 prosenttia äänistä ja tuli näin ollen valituksi puheenjohtajaksi.

FIA:n vuosittaisessa yleiskokouksessa saatiin myös merkittävä suomalaisnimitys, sillä AKK:n vetoomusoikeuden pitkäaikainen puheenjohtaja, lakimies Jaakko Hietala, valittiin FIA:n kansainvälisen vetoomusoikeuden FIA International Court of Appealin jäseneksi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat