FIA kielsi WRC-tiimeiltä testaamisen toukokuun loppuun saakka

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä testaamassa Toyota Yaris WRC:tä. Kuva: Jeremie Billiot/Planetemarcus.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan tallit eivät saa testata kalustoaan huhti-toukokuun aikana. FIA tiedotti torstaina, että se asettaa tiimit testikieltoon, jottei epäreilua kilpailuasetelmaa pääse syntymään.

Koronapandemian takia rallin MM-sarja on täysin pysähdyksissä. Tautiuhan takia tuskin mikään talli suunnitteli ainakaan isompaa testitapahtumaa, mutta FIA haluaa kiellolla varmistaa, että WRC-tiimit eivät ryhdy toimiin myöskään myöhemmin keväällä.

– Tämän lyhytaikaisen testikiellon tarkoituksena on ehkäistä mahdollista epätasapainoista kilpailua tallien välillä. Eri maissa on erilaisia käytänteitä ja siksi koronasta huolimatta testaaminen voisi jossain olla mahdollista, FIA:n tiedotteessa sanotaan.

– Testikielto on voimassa toukokuun 31. päivään asti tai jos FIA:n ralliyksikkö kokee, että eri maissa on samat olosuhteet ja testit voivat jatkua.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

Rallin MM-sarja jatkuu todennäköisesti aikaisintaan elokuun alussa Suomen MM-rallilla, joskin myös Jyskälän sorakisa on vaarassa. Torstaina kenialaismedia uutisoi, että heinäkuulle kaavailtua Safari-rallia on jouduttu lykkäämään. Jo aiemmin saman tuomion ovat saaneet Argentiinan, Portugalin ja Sardinian kilpailut.

Lue myös: Lehtiväite: Rallin MM-sarja jatkuu aikaisintaan elokuussa Suomessa – legandaarinen Safari-ralli tuorein ”koronauhri”

Lue myös nämä

  • Uusimmat